Vă întreb pe voi

Piața Izvoarele, un munte de gunoi
Universitatea de Nord Baia Mare sau ...

Pe voi cei care sunteți aleși din 4 în 4 ani, de 23 de ani. De mici, părinții ne învață că locurile de aici sunt printre cele mai frumoase din țară. Oamenii care trăiesc aici sunt harnici și tot ceea ce reușesc în viață, o fac datorită muncii și corectitudinii lor.

Apoi, creștem dintr-odată. Ni se deschid ochii și vedem mai clar lumea ce ne înconjoară. Locurile acelea din poveștile părinților, nu mai sunt chiar așa de frumoase, sunt pline de mizerie și rugină. Clădirile stau să cadă, drumurile fără gropi sunt inexistente. Iar pentru noi nu există nici o perspectivă.

Însă oamenii harnici și muncitori încă speră. Puțini și lipsiți de vlagă, încearcă să ne încurajeze. Dar și ei sunt bătrâni și probabil vor dispărea cu toții. Unii dintre noi îi ascultă și le urmează sfatul de a rămâne.

Și totuși, realizăm că ne dorim o familie proprie. Dar, nu avem de lucru. După luni, poate ani de zile, cu ajutorul pilelor ne găsim și un loc de muncă. Ne dorim o casă a noastră, însă asta se poate realiza doar printr-un credit bancar. Până la urmă luăm și creditul și timp de 30 de ani banca ne jupoaie de vii.

Dar cât să rezistăm? Într-un final, renunțăm și emigrăm. Rămân puțini oameni harnici, mulți dintre ei deja prea îmbătrâniți pentru a mai conta pe piața muncii. Nu-i nimic, cei lacomi și puturoși sunt la putere. Din tată în fiu sau din amantă direct pe băncile parlamentului.

Noi, cei care dorim schimbarea, care dorim să rămânem până când să mai așteptăm? Oare mai are rost să o facem?

Sursa foto.

Comentarii

  1. By Bucur

  2. By Parerea Mea

  3. By Cronicarul

  4. By Stefan

  5. By Stefan

  6. By IB

  7. By Rolling Ideas

  8. By Javra

  9. By Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *