Podul Viilor la adevarata valoare

De ceva vreme deja stim cu totii ca Podul a intrat intr-un amplu program de renovare.Nu era nimic iesit din comun, ba e si imbucurator ca unul dintre cele mai vechi poduri din oras a intrat in renovare.
Toata treaba trebuie sa dureze pana in 26 August.Sincer multi au cam strambat din nas cand au vazut ca trebuie sa ocoleasca asa de mult pentru a ajunge de la Stadion in Centrul Vechi, dar stiti voi ca pentru frumusete trebuie sa faci niste sacrificii.

Ieri am aflat noul look al acestui pod. Este unul la care sincer nu m-am asteptat. Daca nu stiti, va spune eu ca Podul Viilor a fost singura cale de acces in orasul medieval Baia Mare. Pe acolo trecea si zidul orasului. Sa stiti ca nu multe orase aveau asa ceva, deci putem sa fim mandri de faptul acesta.

Primaria sau arhitectul care se ocupa de lucrare ne-a facut o mare bucurie sau cel putin mie. Podul va capata o aura istorica. Va fi placat cu piatra naturala atat carosabilul cat si zona pietonala. Iluminarea se va face printr-un mod inedit pentru un oras din Romania. Cred eu ca dupa ce va fi terminat acest pod va fi inca un punct de atractie pentru turisti. Si sa nu uitam piesa de rezistenta. Zidul cetatii Baia Mare isi va face simtita iar prezenta la intrarea in Centrul Vechi. Chiar si daca doar o bucatica, dar arata excelent din punct de vedere al designului.

Nu ne ramane decat sa asteptam finalizarea lucrarilor si sa ne mandrim cu un pod senzational.

P.S.: Daca se vrea se poate…Asa ceva in Romania e de mentionat….

Sursa foto: baiamare.ro

10 comentarii

 1. Este un lucru de laudat.
  Totusi la voi s-au facut multe fata de SM. Acum daca a plecat primarul care a vrut sa vanda tot, speram sa revenim la normal cu primarul Coica.

 2. Poi si la noi si la voi sunt primari noi…Cei vechi cred ca deja s-au obisnuit cu fotoliul de aia nu au mai facut mare lucru…

 3. „Podul Viilor a fost singura cale de acces in orasul medieval Baia Mare”
  Foarte gresit ! Au fost 4 PATRU cai de acces in oras !

 4. Ultima data cand am fost pe acel pod arata ca dracu, totul era distrus. Acum sa lucrat la el?

 5. Nu am fost niciodata in Baia Mare, dar cand eram copil mergeam destul de des la Satu Mare si mi se parea mult mai frumos decat Ploiestiul meu.
  Trebuie sa iti mai rasfoiesc blogul, incep sa fiu curioasa in legatura cu partea medievala a orasului.

 6. Te asteptam in Baia Mare..Eu am fost in Ploiesti, si nu pot sa zic ca ii urat, dar nici prea frumos ;))
  Dar cand ajungi prin Baia Mare neaparat trebuie vizitat cap-coada 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*