Retrospectiva anului 2015: SPORT!

club sportiv municipal minaur baia mare

Da, așa la final de an toți ne facem calcule, ne uităm în spate să vedem ce am realizat și cântărim rezultatele. Cam asta voi încerca să fac și eu în acest articol. Voi încerca să analizez situația echipelor băimărene la final de an.

Voi începe cu echipa de handbal feminin, HCM Baia Mare. Echipa a ajuns în sferturile CL, dar din păcate nu a reușit să treacă de adversara de acolo. Nu neapărat pentru că ele erau mai bune ca ale noastre, așa a fost să fie. În campionat echipa a terminat pe locul secund, iar asta a fost destul de dureros pentru comunitatea noastră. Nu cred că se aștepta cineva ca echipa să piardă titlul de campioană.

Minaur Baia Mare ne-a purtat din extaz în agonie și se pare că acolo vom rămâne o perioadă. Diamantul de Maramureș a readus titlul de campioană după 16 ani în orașul de pe Săsar. Însă, problemele de management și-au pus serios amprenta pe prestația din acest final de an. Echipa s-a destrămat, ne-au plecat unii dintre cei mai buni jucători, iar eu nu văd pe nicăieri luminița de la capătul tunelului.

Rugbyul a avut un an frumos, dar și aici am terminat doar pe locul secund. Ce este cel mai important lucru pentru fanii acestui sport: Zimbri au vestiare și condiții demne de o echipă de top din România. Această echipă este singura care are și un fan-shop pe măsura așteptărilor suporterilor băimăreni.

Avem și o echipă de volei, dar ei nu au reușit prea multe pe plan intern. Spectatori sunt puțini, dar băieții sunt inimoși, poate ar merita o susținere mai bună. Echipa de baschet, da, avem și una din asta, se descurcă onorabil în a doua ligă. Poate ar trebui să joace în Sala Sporturilor, doritori de baschet sunt destui în Baia Mare.

Fotbalul băimărean încheie anul pe primul loc în liga a doua, dar problemele financiare se pare că și-au pus amprenta și aici. Nu știu dacă vom avea echipă la startul returului. Situația este extrem de delicată.

Avem rezultate deosebite la echipele de juniori, unde am devenit campioni, vicecampioni. Am terminat sus de tot în competițiile de gen. Avem bază de selecție, mai trebuie ca echipele locale să își dorească jucători de aici.

Per total un an bun, aș zice eu. Dacă nu ar fi fost situația dramatică de la Minaur Baia Mare, poate ar fi fost una dintre cele mai bune din ultimii ani. Sunt curios ce ne aduce noul an. Voi ce ziceți?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*