Retrospectiva anului 2015: ADMINISTRAȚIA LOCALĂ!

piata-cetatii-din-baia-mare

Fără doar și poate cea mai mare realizare din anul ce stă să se încheie, este reușita orașului de a ajunge pe lista scurtă pentru desemnarea capitalei culturale europene din 2021. Nu cred că se putea încheia anul cu o veste mai bună pentru micul nostru oraș. Este ca și cum am fi ieșit din Evul Mediu cu această șansă unică pentru Baia Mare.

Aș mai menționa aici finalizarea unor proiecte începute în anii trecuți, dar care s-au finalizat doar în 2015. Parcul Central, probabil cea mai așteptată oaza de verdeață din orașul nostru, este mai nou un punct de reper pe harta oricărui băimărean. O gură de oxigen în centrul Băii Mari. Să avem grijă de ea!

Piața Cetății sau Țintirimul, este un proiect finalizat în această vară. O adevărată bijuterie, cel puțin mie îmi place foarte mult cum arată acum. Da, acum turiștii, ăia puțini, care ne vizitează au ce vedea. Am înțeles că se va mai interveni pe ici colo, iar atunci tot acel spațiu va deveni un punt de atracție cum ne dorim cu toții.

Mai sunt și multe alte proiecte mărunte finalizate, dar consider că ele nu merită chiar așa de multă atenție.

Avem și probleme, berechet. Investitorii nu se îngrămădesc în orașul nostru, iar asta îneamnă locuri de muncă puține, slab plătite și emigrație în masă. Problema rromilor de pe Craica nu este nici acum rezolvată. Acolo ne pun bețe în roate multe ONG-uri. Poliția Locală este ineficientă și fricoasă. Vital ne fură pe față, iar asta nu pare să se schimbe nici în anul ce vine.

Din păcate, nici DNA nu a ocolit primăria din Baia Mare. Pe lângă dosarul din 2013, anul acesta procurorii au descins iar în orașul de pe Săsar. Iar problemele sunt destul de mari.

Eu zic că a fost un an bunicel, dar evident că se poate și mai bine. Să vedem ce ne aduce anul 2016, care, să nu uităm că este unul electoral. Atenție la promisiuni, proiecte, minciuni, megalomanii și altele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*