Retrospectiva anului 2015: PRESA LOCALĂ!

retrospectiva anului 2015

Presa locală băimăreană încheie un an nu tocmai fericit. Odată cu dispariția trustului eMM, una dintre cele mai citite ziare online din județ, putem spune că jurnaliștii din Baia Mare nu sunt cei mai fericiți în această perioadă. Deși trustul a avut multe derapaje în ultimii ani, cred că era cea mai bine organizată de pe la noi. Erau prezenți în online, în radio și tv, iar în ultimul an chiar și în presa scrisă. Acum, s-a ales praful de ei.

ZiarMM, este exclusiv online și se descurcă binișor. Din păcate se zvonește că ar fi sub sfera de influență a unui poltician traseist, deloc apreciat în orașul nostru. Nu înțeleg de ce nu au continuat cu emisiunile înregistrate. Chiar nu aveau audiență? Costurile nu cred că au fost foarte mari. Să vedem cum se vor comporta în anul electoral.

ActualMM este un site pe care intram rar, spre deloc înainte să își schimbe designul. Din ce am observat eu, se simte o schimbare editorială de când au ajuns acolo foștii angajați eMM. Este evident că au crescut, numărul cititorilor trece lejer de 15.000 de unici pe zi.

Mai sunt și alte ziare micuțe, aș zice eu chiar nesemnificative prin onlineul băimărean. JurnalMM, ifz.ro, Gazeta de Maramureș, Graiul Maramureșului etc. Dintre ele, cei de la Gazeta mi se par cei mai originali. Au anchete, interviuri, editoriale etc. În plus se găsesc și la chioșcurile de ziare. Graiul ar trebui să facă schimbul de generații, conceptul ziarului are un miros de naftalină.

Poate am uitat pe cineva, dar mie astea mi se par cele mai importante entități locale în materie de presă. Anul ce urmează va fi unul crucial pentru mulți. Este an electoral, iar asta înseamnă bani mulți pe reclame și articole de preaslăvire. Trebuie să fie atenți la modul cum vor trata aceste subiecte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*