Retrospectiva anului 2016: POLITICA LOCALĂ!

Cele mai citite articole din 2016!
Retrospectiva anului 2016: SPORT!

Cu siguranță că nu mulți s-au gândit că anul 2016 se va dovedi chiar așa de palpitant pentru actorii principali din politica băimăreană și maramureșeană. Am avut parte de spectacol în fiecare lună.

Anul a început molcolm, așa ardelenește, dar totul a luat o turnură fantasmagorică în momentul în care cei de la DNA l-au prins pe primarul Cherecheș în timp ce lua mită. Da. Așa ceva. Cine s-ar fi gândit? 🙂

Imediat după arestarea inculpatului a început campania electorală pentru alegerile locale. Stupoare. Primarul a candidat de după gratii. Și spre stupefacția unei planete întregi a și câștigat. Fiind votat de aproximativ 29.000 de cetățeni.

Acesta a fost începutul sfârșitului pentru oraș. Nu tu curățenie, nu tu lucrări, nu tu bani. Totul a fost și este blocat. Cu greu se mai mișcă lucrurile. Primarul interimar nu vrea să iasă din litera legii, cei din Coaliție sunt niște „cățeluși” foarte ascultători etc. Cerc vicios, fără sorți de izbândă pentru oraș.

Un eșec răsunător a fost și locul doi din competiția pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. A fost o șansă uriașă, gândită de primarul arestat, dar îngropat cu migală tot de el. Dacă ar fi demisionat, aveam o șansă în plus, așa, am fost sortiți eșecului. Încă așteptăm răspunsuri de la cei care au gândit proiectul. Putem aștepta mult și bine, nu?

PSD-ul a făcut legea și prin Baia Mare și Maramureș. Fără adversari, au călcat în picioare tradiția liberală a orașului nostru. Liberalii sunt o glumă proastă și vor ajunge la pubelă, alături de PNȚCD și alte partide care nu au reușit să se schimbe.

Surpriza frumoasă a acestui an politic a fost rezultatul USR Maramureș. Cu o campanie onestă și cu multă muncă au reușit să câștige multe voturi. Vom fi cu ochii pe ei. Fiți siguri de asta.

Se zvonește că în anul 2017 vom alege un nou primar. Eu sper ca oamenii de la USR să aibă deja un candidat serios, să contracareze cu seriozitate și onestitate corupția și mafia care a pus mână de ani de zile pe administrația locală băimăreană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *