Retrospectiva anului 2016: SPORT!

sportiv

Personal, consider că este cel mai slab an sportiv de când mă știu eu. Și vă spun sincer că m-am documentat, se pare că nici în trecutul îndepărtat orașul Baia Mare nu a suferit așa cum suferă anul acesta pe plan sportiv.

Handbalul, sportul rege în orașul de pe Săsar, a avut de suferit cel mai mult în anul care stă să se încheie. Am început anul cu două echipe în prima ligă, și o terminăm cu două echipe în liga a doua. Da, echipele nou înființate se bat pentru promovare, dar mai trebuie să convingă destul de multă lume că merită încredere. În special după evenimentele de la HCM și Minaur.

Fotbalul…acest ghimpe în coastele multor băimăreni. Parcă nu este dorit acest sport la noi în oraș. Pentru mine nu există durere mai mare. Fotbalul românesc pentru mine a dispărut în 2010, odată cu dispariția FC-ului. Din păcate la ora actuală orașul nostru nu are nici o echipă de fotbal masculin în vreo divizie. RUȘINOS!!!

Rugbyul nu o duce rău. Se pare că acolo se dorește liniște financiară, iar odată cu aceea liniște apar și rezultatele. Probabil ar fi cazul pentru un nou trofeu. Din păcate liga națională este departe de ceea ce era cândva. Puține echipe, puține adversare pe măsură noastră. Doar Timișoara ce ne mai încurcă.

Voleiul nu o duce nici el rău. Echipa are suișuri și coborâșuri. Ani întregi suntem o echipă de mijlocul clasamentului, apoi urmează 1-2 ani în care ne batem la titlu. Din păcate nu am reușit să repetăm performanța de acum 25 de ani. Cine știe, poate la anul.

Baschetul. O, da. Unul dintre sporturile care se bucură de mare apreciere în rândul tinerilor. Am așteptat mulți ani ca să văd o echipă în prima ligă. Da, suntem ciuca bătăilor. Dar nici nu am avut așteptări mari. Problemele financiare își spun și aici cuvântul. Sper ca acest lucru să nu influențeze parcursul din retur.

Acum spuneți voi dacă anul 2016 a fost bun ori ba cu orașul Baia Mare?

foto

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*