Sarbatoarea muzicantilor sau a castanelor ???

Baia Mare sarbatoreste in fiecare an din 1992 la sfarsitul lunii septembrie zilele orasului. Chiar nu inteleg cine a ales aceasta data sau de ce, dar atunci tot orasul iese si manaca castane si participa la activitati culturale. NOT !!!

De ceva ani incoace orasul refuza sa mai iasa din case atunci cand se organizeaza aceasta sarbatoare a manelelor si prostiei. Orasul se umfla la refuz de baieti care mai de care rozalii, care vin sa bea si sa isi faca de cap prin urbe. Problema e ca in alea trei zile se vad atatia cocalari pe metru patrat ca niciodata. Si sa nu uitam de vanzatorii de kitsch. La fiecare pas.

Poi, aveam impresia ca anul acesta e posibil sa se schimbe ceva. Primar nou, tanar si cu un alt suflu. Nu stiu daca m-am inselat, urmeaza sa vedem, dar stiu ca suma pe care o alocam noi ca oras pentru acest eveniment mi se pare extrem de mult. 340.000 de euro pentru organizarea Sarbatorii Castanelor editia 2012 e extrem de mult. Si pe deasupra 200.000 am inteles ca s-ar duce pentru muzica. Poi stau si ma intreb cam cat cer artistii romani pentru un concert, care pe deasupra e si playback cap-coada?!?!?

Oricum presa din oras s-a autosesizat si a inceput sa puna intrebari pe la administratia locala, care a tace. E posibil sa fi intrat in silenzio stampa pana la derularea sarbatorii. Poate vor rupe gura targului. NOT !!!

Stiu un singur lucru, de cativa ani castane mai putin, dar tiganiada din plin, acum muzica din plin. Deci propun sa nu mai fie sarbatoare ci un festival. Eventual Festivalul Muzicii Usoare Romanesti, ca la suma asta ar trebui sa ii putem invita pe toti „marii artisti” romani.

P.S.: Sarbatoarea Castanelor+Toamna Baimareana = Baia Mare falit !!!

Sursa foto: vinsieu.ro

2 comentarii

  1. Eu i-aș spune Sărbătoarea Hamsiilor, că „duhoarea” de hamsii străbate mulțimea de la un cap la altul, pe când castane de-abia dacă găsești în 3, 4 locuri. Oricum, mie mi se pare că tot evenimentul ăsta s-a transformat într-un fiasco de când a fost mutat în 3 locuri. Nu mai e atmosfera aia de sărbătoare care era când se ținea în centru. Părerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*