Societatea civilă băimăreană

Critical Mass Baia Mare
Protest util

O societatea este funcțională atunci când fiecare sferă este folosită la maxim. Guvernul și parlamentul nu pot funcționa democratic fără o societate civilă normală. Iar noi, suntem la ani lumină distanță de normalitate.

Dar, există o speranță la mai bine. Voluntarii diferitelor organizații non-guvernamentale încearcă să își facă simțită prezența. Dacă la începutul anilor 2000, orașul de pe Săsar nu se lăuda cu multe ONG-uri, azi putem vorbi de nenumărate organizații.

T4Uth e una dintre ele. Cu un sediu relativ nou și oameni inimoși, a reușit, într-un timp relativ scurt, să se impună pe piața voluntariatului. Tineri din diferite părți ale lumii au poposit prin Baia Mare datorită lor. Sperăm că munca lor să fie la fel de fructoasă ca și până acum.

Re/Creativ este prezentă de un an de zile în lumea asociațiilor și crește văzând cu ochii. Fete inimoase au pus suflet încă de la început. Promovează și sprijină orice fel de artă artizanală. Serile de film de la Bastionul Măcelarilor au o notorietate prin oraș.

Deocamdată, două din multe altele care vor mai urma, deoarece e nevoie să cunoaștem acele organizații/asociații care promovează un spirit sănătos. Orașul Baia Mare era renumit pentru iubirea supremă dintre cetățenii săi.

 

Comentarii

  1. By Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *