Critical Mass Baia Mare

Deci, spre marea mea bucurie, băimărenii mei mă surprind iar. Harnici precum furnicile, ei strâng evenimente multe vara aceasta. După SkirtBike, care a fost un real succes, urmează un alt eveniment dedicat bicicliștilor.

Critical Mass, este un eveniment biciclist spontan, care se organizează în toată lumea, în ultima vineri a fiecărei luni. Baia Mare va participa pentru prima dată la acest eveniment. Noi vom încerca să mobilizăm cât mai multă lume.

Pentru cei care adoră mersul pe bicicletă, traficul este un infern. Mașinile nu țin cont de cei pe două roți, iar, dacă intră pe trotuar sunt luați la rost de pietoni. Așa că un eveniment organizat pentru a atrage atenția asupra celor ce preferă țoaglele este binevenită.

Sănătate la maxim și poluare la minim. Eu după aceste două lucruri mă ghidez atunci când aleg bicicleta. Într-adevăr, infrastructura lasă de dorit, însă, doar așa putem să atragem atenția asupra noastră. Cât mai mulți, cât mai compacți și cât mai civilizați.

Critical Mass Baia Mare se adună la Monumentul Ostașului Român, vineri 26 iulie 2013 la ora 17:00. Traseul îl veți afla la fața locului, unde, oamenii care organizează acest eveniment vă așteaptă în număr cât mai mare.

12 comentarii

 1. Am ajuns la concluzia că cei care circulă pe biciclete ajung mult mai repede la destinație decât cei care folosesc mașina. Nu de puține ori mi s-a întâmplat să depășesc vreun biciclist, și în timp ce stăteam la semafor, acesta să treacă relaxat pe lângă mine. Plus că fac pariu că dacă traversezi orașul pe bicicletă nu te enervezi nici pe departe atât de tare cum te enervezi la volan :).
  Apropo, eu îi sfătuiesc pe bicicliști să folosească trotuarul. Mai bine îți scoate ochii o babă că mergi pe trotuar, decât să te lovească o mașină, ceea ce de altfel se și întâmplă destul de des.

 2. Ai să zici că sunt cârcotaș 😉 Frumosul și lăudabilul eveniment, dacă este organizat, nu mai poate fi spontan! În rest, succes! Pe la noi sunt niște piste pentru biciclete, din păcate bicicliștii nu prea le folosesc. Iar când le folosesc, uită că prioritatea lor se oprește acolo unde pista se întâlnește cu trotuarul destinat pietonilor sau cu carosabilul destinat cu precădere automobilelor. Poate că nu ar fi rău ca bicicliștii să facă niște cursuri de circulație, ar fi mai puține accidente…

 3. :)) Sa stii ca si eu am vrut sa scriu despre asta, dar daca ei spun ca e spontan, fie. Cursurile ar fi binevenite, insa ma astept la atentie sportia si din partea soferilor.

 4. E bine ca au loc astfel de evenimente. Biciclistii au mai multa atentie, iar soferii mai lasa de la ei! E un inceput si pentru Baia Mare! 🙂

 5. Pacat ca e asa devreme. De obicei ies de la munca la un 6-7 si la fel si alti colegi biciclisti care poate ar dori sa participe (vreo 20 la numar). Asa ca nici o sansa sa prind asa ceva. Ar trebui sa se gandeasca la o ora mai buna mai ales ca e lumina pana dupa 9 seara si pt ca multa lume lucreaza cel putin pana la 4-5…

 6. E bine că se organizează şi la noi astfel de evenimente, nu zic nu, însă din păcate, din ceea ce am văzut până acum, evenimentele trec, maşinile rămân. Recunosc, mi-e teamă să umblu în România cu bicicleta, dar în alte oraşe din Europa am umblat fără griji. Acolo chiar te respectă şoferii, nu claxonează, nu se enervează.
  Şi, cum ştim, sunt tot mai puţine maşini, muuuulte biciclete. Acolo bicicleta chiar este un stil de viaţă. Nu doar de eveniment.

  Eu cred că dacă vrem să se schimbe mentalităţi, e nevoie de campanii adevărate, nu doar de evenimente de câteva ore. Să nu o iei în nume de rău, dar chiar mă întristează când văd diferenţele, cum este pe la alţii şi cum este aici.

 7. In Londra ma plimbam zilnic cu bita, aici nu am asa de mult curaj. Pentru ca e nevoie de curaj sa iesi cu bita pe strazi.

 8. Bicicliştii trebuie să aibă pistele lor, pe carosabil, lângă trotuar. Sau pe trotuar, într-o parte, dacă e suficient de larg. La felul în care sunt construite actualmente drumurile prin oraş, bicicliştii nu-şi au locul. Ar trebui schimbat totul din temelii şi edilii spun că n-au bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*