Vara băimăreană

Baia Mare e în sărbătoare, din nou. În perioada 26 iulie-4 august se organizează, pentru a doua oară, evenimentul Vara Băimăreană. Pâinea și circul sunt garantate de organizatori, avem nevoie doar de public.

Invitați de marcă sunt. În prima seară a verii băimărene, muzica clasică își va face simțită prezența prin Filarmonica de Stat Transilvania. Sâmbătă și duminică, atmosfera va fi întreținută de muzica unor artiști destul de apreciați de public la ora actuală: Andra, Connect R, Proconsul, Andreea Balan etc.

Cele trei zile de concerte din week-end vor fi urmate de o scurtă pauză în timpul săptămânii. Însă, din primul sfârșit de săptămână din luna august, muzica populară va răsuna cu forță pe plaiurile băimărene.

Pe lângă muzică, va fi organizat și un târg de produse tradiționale, unde, alături de producătorii locali, vor fi  invitați 80 de comercianți din județul Cluj. Zona de parc de distracții pentru copii nu va lipsi nici ea, alături de o noutate. Micii și muștarul îi vom cumpăra dintr-un loc special, ceva ce nu a fost prezent până acum, zona catering îi zice.

Autoritățile locale ne-au asigurat că din buzunarul băimărenilor se vor cheltui aproximativ 10% din valoarea evenimentelor, restul fiind acoperite de sponsori. Ceea ce până la urmă nu e rău. Vara Băimăreană se anunță ceva nou și inedit. Vom vedea.

Foto.

20 de comentarii

  1. Cam multe sarbatori. Voi cand mai munciti?:)) Desigur, vorbeste invidia din mine…

  2. Vorba Adelinei, cam multe sărbători la Baia-Mare 😉

    Oricum este încurajator să aflu că pentru noi muncesc unii cărora li se zice parlamentari 🙂 Mersi, pentru informaţie, mi-a armonizat „feng shui-ul” interior 😀 😛

  3. Eu as prefera sa merg la un spectacol la teatru. Sarbatorile astea populare parca atrag prea multa tiganime.

  4. Vara baimareana o mare gaura in buget, nu e adevarat faza cu 10% deoarece aproximativ 40% din bani nostri merg pe astfel de evenimente deci nu e bine.

  5. Ce frumos..la noi rar se fac avenimente din astea… mie mi-e dor sa-i vad si sa-i ascult pe cei de la Cargo 😀

  6. Nu merg prea des la astfel de distractii, dar stiu a se organizeaza si la noi destul de des, cu diverse ocazii. 🙂

  7. De mersi nice eu nu merg. Nu e genul meu muzical, insa poporul are nevoie de chefuri pentru a i se distrage atentia de la probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*