Baia Mare pe culmi

Atunci când spun cuiva că îmi iubesc orașul extrem de mult, mereu primesc aceeași întrebare: de ce? Cum pot eu să iubesc un oraș prăfuit, mic și văzut de toți ca o localitate aflată în pragul morții.

Am mai spus că iubirea pentru acest oraș mi-a fost insuflată de bunicul meu, care a trăit pe viu toate schimbările prin care a trecut acest oraș. A rămas aici, deși avea posibilități să plece în perioada comunistă. A rămas și s-a zbătut acasă. Asta am decis să fac și eu, iar, de regret, nici nu poate fi vorba.

Atunci când văd că și alți oameni împărtășesc dragostea pentru acest oraș, nu poate decât să mă bucure. De curând, un tânăr avocat băimărean, Cristian Niculescu-Țâgărlaș mai exact, a decis să escaladeze cele mai înalte vârfuri din lume.

După vârfurile Kilimanjaro, Kenya și Tharpu Chuli, avocatul-alpinist a ajuns deasupra Europei. Pe vârful Elbrus a fost fluturat steagul orașului Baia Mare. Motiv de mândrie, ce mai!

Mai sunt multe piscuri de cucerit, dar cu răbdare și multă muncă, va reuși sigur să ducă la bun sfârșit escaladarea celor 7 vârfuri. O promovare excelentă a orașului Baia Mare și a oamenilor care trăiesc aici.

Foto.

20 de comentarii

  1. Hip-hip-uraaa! Traiasca Baia Mare! Tu cand iti duci blogul pe Everest? Pe cel real, ca pe cel blogosferic este deja…

  2. :)) Nu sunt pasionat de asa ceva, insa voi discuta cu domnul din imagine sa mi-l duca si pe al meu acolo cand merge 🙂

  3. fain oras. am locuit si o sa mai locuiesc in el. dar peste toate astea e in maramures.

  4. Ce inseamna sa iti iubesti orasul, tara si oamenii? Un lucru foarte frumos, doar laude merita acest om minunat.

  5. Ca si om cu siguranta merita lauda, acum profesional nu stiu. Sunt unii care nu il au la inima. Insa, nu putem fi pe placul tuturor.

  6. Imi iubesc si eu orasul, pentru ca aici am copilarit, de el imi sunt legate toate amintirile frumoase, insa nu stiu daca m-as pricepe sa il promovez atat de bine pe cat o faceti voi. 🙂

  7. Şi eu ţin la oraşul în care m-am născut şi locuiesc, dar nici prin gând nu-mi trece să fac gesturi eroice de dragul lui. Şi nici nu ţin drapelul Bucureştiului în debara. Mă întreb dacă o exita aşa ceva (drapel, nu debara). Şi dacă altcineva spune că-i un oraş care nu-i place, e punctul lui de vedere şi atât. Ştiu şi eu că-i murdar şi uneori mi se pare că pe stradă sunt mai mulţi câini decât oameni. Nu-l idealizez nici pe departe, dar ţin la el, cu toate defectele şi primarii lui.

1 trackback / pingback

  1. Baia Mare pe culmi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*