Țară ciudată

Lipsă de respect
Baia Mare pe culmi

Deși suntem într-un ritm continuu de scădere demografică, tinerii români nu reușesc să prindă un loc de muncă. Cel puțin așa am aflat de la ministrul muncii din România. În curând, vom atinge pragul critic de 25% de șomeri școlarizați.

Deocamdată, suntem sub pragul Uniunii Europene, însă situația nu pare roz. Economia țării, pare, că nu își revine nici după 5 ani de la declanșarea crizei economice. Deși, ”oficial” noi am trecut peste ce e mai greu, de cel puțin 5 ori până acum.

Cunosc destul de mulți tineri, care au terminat școala de ceva timp și încă nu au reușit să își găsească un loc de muncă. Acum, nu știu dacă e mai mult din comoditate sau chiar nu au găsit nimic convenabil. Însă, știu că numărul celor fără un venit crește vertiginos.

Bine nu ne face, asta o știm cu toții, dar văd că nici soluții nu avem. Nu reformăm învățământul, nu reformăm sistemul de ajutor social, nu reformăm piața muncii. Noi nu facem nimic, doar ne plângem. Idei nu, curaj nu, doar bocete.

Suntem o țară ciudată, care a ales mereu promisiunile. Tot timpul am rămas cu buza umflată, iar noi mereu am repetat greșeala. Sunt curios ce urmează după atingerea acestei cifre fatidice pentru economie.

Comentarii

  1. By Ro

  2. By Cronicarul

  3. By Florina

  4. By Cristina

  5. By Ro

  6. By Adriana

  7. By Javra

  8. By arakelian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *