Șșșșștttttt

De ceva timp, s-a așternut liniștea, mai ceva ca în poezia lui Lucian Blaga. Politicienii preferă să tacă și să nu facă, cam ceea ce făceau și până acum. Responsabilul de proiect tace și zace, însă, de la el nu cred că se aștepta cineva la mai mult.

E vorba de regionalizare, procesul care a pus pe jar țara. Unii îl așteaptă ca pe Mesia ( aici mă înscriu și eu), alții, în schimb, îl hulesc. Știți și voi că gusturile nu se discută, însă într-o situație de asemenea amploare, toți ne apărăm mai înverșunați simpatia.

Acum, se pare că persoanele care se lăfăie pe banii noștri, au decis să amâne ba un referendum, ba o regionalizare, doar-doar o să scape cu basma curată. Situația economică a țării e mai mult decât precară (pentru unii), omul încărcat cu dări și plăți nu are nevoie să fie bătut la cap.

Azi mai cade un ministru, mâine mai pică o filieră națională de șpagă, însă capul tuturor răutăților nu pleacă. Fie el marinar sau plagiator, șeful nu poate fi lăsat flămând…schema unui sistem Ponzi reușit: Dormi liniștit, statul veghează !

8 comentarii

 1. Eu cred ca se asteapta alegerile viitoare si dupa aceea se trece la regionalizare. Le este frica sa nu faca greseli si sa plateasca la alegeri. Deci, dupa mine, pana la alegeri, stam linistiti cu regionalizarea.

 2. Cred că nu s-a spus îndeajuns de mult despre regionalizare.
  Din experienţa de până acum, guvernul nu face nimic dacă
  nu are de câştigat. Deci vreau să ştiu ce le iese onor
  guvernanţilor la afacerea asta. Chestia cu binele pentru
  popor s-o ţină pentru ei. Altceva. Sincer, eu unul nu ştiu
  de ce ar fi bună şi de ce nu regionalizarea. Nu am destule
  informaţii şi nu mă pot pronunţa. Simt doar că trebuie să
  mă împotrivesc oricărui proiect lansat de guvernanţi, fiindcă ei nu fac nimic pentru noi, ci pentru ei, de parcă
  am fi duşmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*