Stinge lumina

banner ora pamantului

Nu, nu este piesa de la Ruby, pe care o are părintele ca ringtone. Este cu siguranță unul dintre cele mai interesante modalități de a arăta că îți pasă de planetă. Pornit în 2008, campania Earth Hour a luat amploare, iar an de an i se alătură tot mai multe țări și orașe.

Baia Mare a stins lumina de fiecare dată. Acesta este un alt motiv să fiu mândru de orașul meu. Este normal să încerc să vă trezesc interesul pentru eveniment, în special atunci când oamenii de la Indfloor aruncă niște premii simbolice pentru cei care se alătură cauzei lor.

Nu știu cât de mult ajută o singură oră de întuneric planeta, însă știu că dacă am face asta cel puțin o dată pe săptămână, am contribui și noi la îmbunătățirea calității vieții. De asemenea, mai știu că educația civică pe care ar trebui să o primim în școli lipsește cu desăvârșire. Avem nevoie de oameni care să fie un exemplu în ceea ce privește protejarea naturii.

Dar, dacă voi aveți cumva idei mai bune, vă rog să le expuneți. În 23 martie stingem lumina pentru o singură oră, însă dacă o facem majoritatea, poate conta pentru mediul înconjurător. Dacă o faceți pentru premiu sau nu, important e să afle lumea de ora dedicată Pământului.

Sper că v-am trezit interesul pentru unul dintre cele mai frumoase ore dedicate protecției mediului înconjurător.

13 comentarii

 1. O oră de întuneric nu ajută cu nimic.

  Un bec economic fluorescent (consum de energie de 5 ori mai mic) sau un bec economic cu leduri (consum de energie de 8-10 ori mai mic) ajută.

  Până şi (co)mu(n)iştii ştiau asta, altfel nu ar fi pus la toate instituţiile publice becuri cu neon.

  ~Nautilus

 2. Ştiu că o oră de întuneric nu e mare brânză, dar am ţinut Ora Pâmîntului de fiecare dată în ultimii 4 ani. A fost plăcut să stăm o oră la lumina lumânărilor.

 3. Este ceva ce poti sa faci pentru Tera fara ca sa dai un ban. Ba mai mult o sa salvezi ceva bani pentru o cafea sau un suc. Macar odata pe an fiti pozitivi si incercati.

 4. Nu este mare lucru, dar reprezinta un pas inainte, un inceput. Poate mai tarziu se vor organiza si alte actiuni care sa ajute cu adevarat planeta.

 5. Ca sa salvam planeta e nevoie de mai mult. De exemplu, in statii, in loc de Hrusca, ar trebui difuzate mesaje de genul: „nu arunca pe jos/nu scuipa pe jos/nu fuma.”

 6. Ca si multe alte resurse consumate aiurea,fara simtul masurii, si curentul reprezinta un element important.Este binevenita o asftel de zi,ar trebui mai multe, precum si o educatie eficienta in pretuirea apei,curentului,gazelor naturale,oxigenulul,s a m d.Felicitari pentru idee!

 7. Felicitari voua.. noi suntem un oras mic mic.. si nu a avut cine sa ia initiativa in aceasta privinta..dar sa speram ca anii urmatori va vom urma exemplul…

2 trackback-uri / pingback-uri

 1. Sîmbătă stingem lumina | Andrei Albu
 2. Concurs: Earth Hour – Am câștigat!!! | Pishky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*