Strângem gunoiul

masina abandonata 1Odată cu sosirea primăverii, gospodarul român are obiceiul de a face curățenie. Astfel, la sate se curăță împrejmuirile și gospodăria, pe când, în mediul urban administrația publică trimite societatea de salubrizare să facă ceea ce orășeanul nu poate face. Să nu uităm faptul că nu este importantă durata procesului, ci procesul în sine.

Dar ce este de făcut dacă domeniul public e plin de autovehicule abandonate pe spațiul public? Le ocolim sau încercăm să le mutăm de acolo? De obicei, nimeni nu are voie să pună mână pe proprietatea privată a unui cetățean fără aprobarea acestuia. Însă, ce ne facem dacă mașinile respective ocupă acel spațiu de ani de zile, ruginesc și oferă cazare rozătoarelor și boschetarilor?

Soluția nu o știu, însă Glasul Maramureșului a inițiat din nou campania de sesizare a autorităților locale privind aceste mormane de rugină. Prin umare, eu vă îndemn și pe voi să trimiteți sesizările voastre la adresa ziarului. Nu știu dacă mașina va dispărea, însă cred că e un pas mare spre normalitate.

Eu am trimis și anul trecut poze și adrese, dar, din păcate în cazul meu nu s-a realizat nimic. Cele două ghivece, pardon mașini(deja cresc boscheți în aceste mașini), nu au fost mutate deocamdată. Ocupă, în plin centrul orașului, două locuri de parcare. M-aș bucura ca astfel de cotețe să nu mai fie văzute prin oraș.

Însă nu vă lăsați descurajați, unii oameni au avut succes, deoarece câteva zeci de mașini au fost ridicate. Încă mai există o speranță pentru un oraș mai curat. Cel mai citit ziar din județ ne dă șansa să facem ceva. Nu stați pe gânduri, trimiteți pozele și adresa unde se află respectivele fiare ruginite, la următoarea adresă de mail:glasulmaramuresului[@]gmail[.]com.

24 de comentarii

  1. Si pe la noi pot fi vazute astfel de „cotete”. Chiar nu inteleg de ce proprietarii nu scapa de ele, daca tot le-au lasat sa rugineasca in drum.

  2. am sa ii ard si eu pe vecinii de aici… zilele astea fac poze si le trimit la adresa glasului 😀

  3. La noi era plin de masini abandonate printre blocuri, in parcari, pe langa parcari si in mijlocul drumului. Incet-incet cei care se ocupa de „colectarea” fierului vechi, le-au dezmembrat pe timp de noapte, iar masinile s-au topit de la o zi la alta, pana cand n-a mai ramas niciuna.

  4. Aici nu au dat iama astia cu fierul vechi :)) Eu totusi sper ca aceasta camapanie sa fie un succes.Orasul are nevoie de locuri de parcare, iar unele ocupa spatiul degeaba.

  5. „orășeanul nu poate face.”
    Adica in parte nu vrea si in parte nu poate :))

  6. Si in curtea din spatele blocului meu a aparut de cateva luni o asemenea epava. Momentan, din cate imi dau seama, e folosita pe post de sopron. Dar, cand va veni (cu adevarat) primavara, sper sa vedem si niste flori… 😐

  7. Pe mine nu contaţi că, pe cuvântul meu, eu nu observ maşinile astea chiar de trec zilnic pe lângă ele.

  8. In Spania, de exemplu, autoritatile se sesizeaza singure in privinta unor astfel de autovehicule, daca se observa ca este nemiscata de mai mult de 7 zile dintr-un loc.. sunt ridicate…

  9. Oare cum de mi-a scăpat articolul ăsta, fiindcă așa cum probabil știi, și la mine la bloc, o astfel de rablă ocupă unul dintre puținele locuri de parcare de câțiva ani buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*