Toamna Băimăreană 2013

Ultima săptămână din septembrie aduce un șir de evenimente, care marchează viața fiecărui băimărean. Toamna Băimăreană, cum se numește evenimentul de ceva timp, își va face simțită prezența pe străzile orașului iar.

Primele 4 zile vor fi destinate culturii, artei și expozițiilor de tot felul. Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Istorie, Planetariul și Teatrul Municipal Baia Mare vor fi locațiile unde sunt așteptați cei însetați de cunoaștere.

Vineri, pentru a 21-a oară Sărbătoarea Castanelor ne îmbie cu aroma mustului și castanelor prăjite( turcești, că noi nu avem). Scenele pentru concert vor fi împrăștiate pe toată raza orașului. În Centrul Vechi, se va asculta o muzică mai temperată, iar în centrul nou al orașului vor cânta așa-zișii cântăreți în vogă ai momentului.

Vom putea să cumpărăm artizanate, celebrii kurtos kalacs, castane, must, bere și multe alte bunătăți. Expoflora a ajuns la frumoasa vârstă de 30 de ani și ne așteaptă cu multe surprize. Se anunță o săptămână frumoasă, sper ca acele persoane care ne vizitează să fie extrem de încântate de atmosfera din oraș.

Evenimentele detailat!

Foto

10 comentarii

  1. Cum ai uitat sa mentionezi si apicultorii cu produsele lor care cresc imunitatea ? Sau ai lasat totul in seama mea cu cele 23 de premii ?

  2. Ce poftă am de kurtos kalacs, castane şi must. Din câte am citit eu Baia Mare o tot ţine într-o veselie.
    Distracţie plăcută!

  3. Pare a fi un eveniment care învie oraşul.
    N-am fost prin Baia Mare, dar cu o astfel
    de ocazie, parcă m-aş duce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*