Tunelul pe sub…

Ne desconsiderăm
Rezistența băimăreană

… Gutâi. Da, asta se pregătește intens la CJ Maramureș. Bine, vreau să precizez că acest tunel pe sub Gutâi îl construim de mai bine de 23 de ani. Fiecare pierde-vară, pardon președinte al CJ-ului, a promis în campanie că va finaliza această construcție.

Pentru economia județului și bunăstarea celor din Maramureșul istoric, acest lucru ar fi ca o mană cerească. S-ar scurta drumul dintre Baia Mare și Sighetul Marmației, iar transportatorii nu ar fi obligați să escaladeze serpentinele. Din toate punctele de vedere, ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla.

Acum să vă liniștesc. Nu se va întâmpla nimic, din varii motive. Principalul motiv este faptul că persoanele care se perindă pe la șefia CJ, nu fac niciun demers în această privință. Guvernul României, de 95 de ani nu mai e interesat de această zonă, de la ei nu ne putem aștepta la nimic.

Interesați s-au arătat și investitorii străini, nemți sau mai nou chinezi. Făceau ei tunelul, noi să le dăm lor ceea ce scot în momentul săpării lui. Nici asta nu e voie, păi cum să ne vindem noi țara? Mai bine cheltuim milioane de euro pe serpentine.

Eu și tu, contăm doar când își vând ăștia de la butoane gogoșile. Societatea civilă slab organizată i-a lăsat pe aceștia să facă ce vor. Însă, va urma o generație care nu va trece cu vederea toate minciunile și furturile. Poate atunci vom avea si un tunel pe sub Gutâi.

Sursa foto.

Comentarii

  1. By Bucur

  2. By Alex

  3. By Stefan

  4. By Lulea

  5. By Pato Basil

  6. By Adrian B

  7. By Adriana

  8. By Pato Basil

  9. By Pato Basil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *