A venit regele Cioabă, traiasca regele Cioabă !!!

cherechessicioaba       Eveniment major in Baia Mare! Majestatea Sa Regele Cioaba, conducatorul rromilor a venit sa inspecteze situatia de pe Craica si Cuprom. Aaa, da, a mai tras cu ochiul si pe la gardul de pe Horea.
         Presa a vuit pe langa Alteta Sa, care a poposit o jumatate de zi pe plaiurile noastre. S-a intalnit si cu primarul nostru, omul care a pus pe jar toate organizatiile nationale si internationale de aparare a drepturilor omului. Dupa fel si fel de acuzatii, chiar si din partea distinsei regalitati, in sfarsit s-a ridicat cineva de la masa de birou sa vina sa vada tot ce se intampla cu tiganii nostri.
         S-a pus la punct un plan pentru crearea unor locuri de munca care sa ajunga, in proportie mare, la cei de etnie rroma. Ideea nu e rea. E vorba despre un punct de colectare selectiv a deseurilor. Cei de acolo au  o oarecare experienta in domeniu. De acum incolo depinde doar de ei daca vor sa se integreze cu adevarat.
         Dupa vizita Majestatii, e clar ca lumea de prin tara e prost informata. La noi in oras s-a facut un lucru remarcabil. Oamenii aceia au fost mutati din conditiile mizere in care traiau in niste conditii decente, unde nu misuna sobolani, paduchi sau boli. Regele Cioaba a vazut cu ochii lui si s-a convins, ca gardul de pe Horea e perfect legal si ca era nevoie de el. Acei oameni de pe Craica s-au mutat pentru ca asa au dorit ei, nu au fost fortati de nimeni. A vizitat chiar si Centrul Rromani, un loc unde rromi sau tiganii, cum vreti voi sa ii numiti, pot face bai, pot invata,cu alte cuvinte, pot face parte din comunitate.
       Dupa aceasta vizita ad-hoc, am ramas in minte cu o propozitie a Regelui Cioaba: ” Oamenii acestia, tiganii mei, trebuie sa se supuna legilor comunitatii in primul rand.”
    Vizita ne-a ajutat, comunitatea europeana, cat si cea nationala, nu mai poate sa ne acuze de nimic. Va invitam pe toti sa vedeti ca aici in Baia Mare, se incearca integrarea tiganilor.
         A venit regele, a plecat regele, sa traiasca regele !!!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*