Artă în natură

coloniapictorilorbaiamareOrașul de pe Săsar este renumit pe plan internațional, datorită Școlii Băimărene de Pictură. Înființată la începutul secolului XX, școala a prezentat lumii întregi artiști de o valoare incontestabilă. Astfel, tot ceea ce se întâmplă în Baia Mare pentru artă, are strânse legături cu școala respectivă.

11 mai 2013 este Ziua Artistului Plastic, care va fi sărbătorită cu fast în orașul nostru. Toți artiștii plastici din oraș se vor aduna pe Câmpul Tineretului, unde își vor monta șevaletele pentru a ne transpune în perioada romantică de la începutul anilor 1900.

Stadionul de fotbal, de pe raza municipiului, nu mai este de mulți ani folosit la capacitatea maximă. Astfel, administrația a amenajat spații de creație sub tribunele bătrânului stadion. Acolo, tinerii artiști băimăreni vor putea să își expună creațiile, iar noi vom avea posibilitatea să le cumpărăm.

Tot în această zi vom avea posibilitatea de a vizita și Colonia Pictorilor, care va primi vizitatorii în intervalul orar 15-17. Aici, vom avea surpriza să intrăm în lumea lui Traian Hrișca, omul care a pus bazele Școlii Superioare de Artă din Baia Mare.

UAP, prin doamna Laura Ghinea, este promotorul acestui eveniment, care se dorește a impresiona urmașii minerilor de altădată. Totuși, să sperăm că la alte ocazii, cei de acolo vor promova mai intens astfel de evenimente, deoarece isprava lor este demnă de laudă.

Așadar, o plimbare prin zona de desfășurare, nu trebuie ratată de cetățenii acestui oraș. Trebuie să susținem arta și să ne mândrim cu tot ceea ce s-a realizat în orașul de pe Săsar. Așadar, sâmbătă cerul albastru de Baia Mare vă așteaptă sub aripa ei pentru a ne bucura de Ziua Artistului Plastic.

Sursa foto.

16 comentarii

  1. Frmoasa zona Maramuresului, o spun din ce am vazut in fotografii,din pacate, dar o trec in agenda si musai cat de curand o sa o vizitez.

  2. Am fost de multe ori in Sasar, am ramas uimit de ce am vazut acolo. Maramuresul asta e mare, iti trebuie doua vieti sa vizitezi tot judetul.

  3. multi pictori si artisti au pornit din baia mare… e un oras frumusel si sunt cateva muzee si nu doar in baia mare ci in tot maramuresul ce nu trebuie ratate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*