Țeapă contemporană

masinadecusutOmul, de obicei, e predispus să treacă peste toți și toate, atunci când e vorba de îmbogățire. Situații în care unii au reușit sunt destule, este de ajuns să aruncăm un ochi prin Parlamentul țării. Astfel de escroci se găsesc la tot pasul și sunt mereu în căutare de noi victime și metode.

Mai nou, au început să apară prin Baia Mare oameni, care sunt în căutarea unor mașini de cusut deținute cândva de evreii deportați. Sunt suficiente persoane care dețin astfel de mașinării, unele chiar funcționale, altele rătăcite prin podul casei sau garaj. Așa se face că, atunci când, îți bate la ușă unul mai dubios și îți oferă bani pe mașină, te cam bate gândul să accepți.

Doar că, cumpărătorii vor mai întâi să verifice autenticitatea produsului, astfel, cer potențialului client să depună o sumă de bani pentru acest proces. Bineînțeles că după ce se văd cu banii în conturi, nu mai auzi de ei niciodată. Prima metodă este cea mai cunoscută, însă mai nou au venit și cu o altă soluție pentru escrocherie.

Distinșii cumpărători se arată dispuși să achiziționeze cu mii de euro două astfel de mașini, doar că tu ai o singură bucată. Dar nu trebuie să te agiți, știu ei pe cineva care e dispus să vândă exact bucata lipsă, la o infimă sumă de câteva mii de euro. Uite așa ajungi să cazi în plasa lor, iar șansele ca poliția să îți recupereze paguba tind spre zero.

Aici vă prezentam situația deplorabilă în care au ajuns oamenii, care caută o metodă de îmbogățire. Sincer, își merită soarta cei care au fost păcăliți astfel. Totuși, acum e diferit. Oamenii care dețin astfel de mașini de cusut sunt bătrâni și vulnerabili. Pentru ei ar trebui ca afișele cu astfel de escrocherii să dispară de pe raza orașului.

Sursa foto.

 

32 de comentarii

 1. Acum inteleg eu care e treaba cu masinile astea de cusut.
  Am tot vazut de-a lungul timpului anunturi si nu intelegeam cine si de ce ar cumpara asa ceva..
  Acum inteleg.. 🙂

 2. Scenariul este deja vechi și arhicunoscut, inclusiv în Baia Mare, ceea ce nu-i împiedică însă pe unii să cadă în plasa acestor șmecheri.

  Dacă îți aduci aminte, am scris și eu anul trecut pe blog despre mașinile de cusut germane.

 3. Asta e una dintre țepele cu vechime, Din România, oricum trebuie să fi prost rău să pui botul la așa ceva… E ca și cum ai crede că ai șanse de câștig la alba-neagra… 🙂

 4. Si la mine in oras e plin e astfel de afise, cine e prost o ia, cine nu suna la politie.

 5. Ce-ar fi sa lansam un zvon ca am cumpara masini e cusut „de epoca” dar neaparat de culoare mov!? Oare ar incepe sa le vopseasca?:)

 6. :))=)) La asta nu m-am gandit. Sigur ar creste spectaculos vanzarile de nuanta mov prin magazinele de specialitate.

 7. Si pe la mine in oras se dadeau aceste anunturi cu masinile de cusut … cele vechi …. pentru a se descoperi, mai tarziu, ca de fapt, cei care le doreau vroiau numai anumite piese ale acestor masini de cusut ….ori erau suflate in aur, ori erau de aur …. Ca sa vezi!

 8. Ţeapa asta e veche de ani de zile, dar cât încă sunt creduli, escrocilor le merge apa la moară.

 9. La cât de „fumată” este deja şmecheria asta, nu credeam că mai sunt unii ca-şi iau plasă… Dar vorba ta, mulţi posesori sunt la o vârstă înaintată, implicit vulnerabili la astfel de escrocherie, si mai este şi traiul sumbru care poate face pe unii să creadă că tot ce zboară se mănâncă.
  TAre propunerea Adelinei referitoare la vopsirea in mov, da’ de ce tocmai mov, roz nu-i bun?

 10. E drept ca masinile Singer sunt chiar bune, dar sa fie cineva care sa dea mii de euro pe una, e prea de oaie.
  Seara buna!

 11. Cred ca am si eu(sau aveam) prin casa o asemenea piesa de muzeu(bunica din partea tatalul a fost croitoreasa), dar niciodata nu m-as gandit ca ar valora o avere. 😀 Am vazut multi oameni care au cazut in plasa escrocilor de tot felul. Dar stii cum e cand iti ia Dumnezeu mintile…

 12. Parca mai era o faza asemanatoare si cu telefoanele nokia 1100, ce trebuiau sa aiba un anumit cod si fabricate prin Danemarca. Daca aveai un exemplar erai remunerat cu 1500 euro. Nu m-a interesat, nu cred in astfel de promisiuni, asa ca nu stiu daca a fost pe bune sau e aceeasi situatie ca cea cu masinile de cusut.

 13. Cine isi vinde masina bunicii de cusut pe mii de euro? Cine spera la asa ceva v-a cadea in plasa iar „firma” se va alege cu banii de pe „constatarea profesionista”, iar tu ramai cu masina nevanduta si cu banii luati

 14. Nu escrocii sunt de vina aici. Sunt de vina batranii aia retardati ( pleonasm, stiu ), care au ATATIA MII DE EURO, in timp ce eu sau alti tineri care am avea nevoie de acei bani, nu ii avem. Si nu, nu ii merita boraturile alea batrane, stiu ce spun !!

  Asta ma enerveaza la culme, nu altceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*