Autobuze noi

Autobuze noi Baia Mare      Vă anunț că de azi orașul Baia Mare este deservit de autobuze noi. Cu o mică întârziere, cele 20 de autobuze achiziționate încă de anul trecut, au început să circule de azi prin urbe.  Achiziția mijloacelor de transport este de bun augur. Capitala nord-vestului începe să capete o aură de Occident.

      Procesul de modernizare a parcului auto a pornit greu și durează de ceva vreme. Anul trecut, când au ajuns cele 20 de autobuze, am simțit ceea ce ar trebui să simțim cu toții. O promisiune îndeplinită din partea noii conduceri a orașului. Primarul Cătălin Cherecheș și-a propus modernizarea și aducerea transportului în comun la standarde europene. Astfel, primarul a făcut deja primul pas, când după ani de zile în care am circulat cu vehicule second-hand, de azi vom putea să ne bucurăm de cele noi.

Autobuzele vechi vor fi vândute în cadrul unor licitații, pentru a putea fi utile și celor care nu își permit ceva nou. Pe lângă cele 20 de autovehicule, primăria a renovat câteva stații și a amplasat automate de bilete. Dacă locurile renovate au mulțumit lumea, la automate se mai poate lucra. Uneori mașinăriile înghit banii și uită de bilet.

Cea mai importantă problemă pentru URBIS și primărie o reprezintă persoanele care circulă fără bilet și vandalii. Pentru a evita situațiile neplăcute și blatiștii, Poliția Locală va patrula efectiv din stație în stație și din autobuz în autobuz. Asta până când se vor instala camere video pe mijloacele de transport.

Vestea bună este faptul că nu se oprește totul aici. Mai urmează să vină în curând 8 troleibuze noi care vor fi puse la dispoziția cetățenilor cât de repede posibil. Sperăm că odată cu aceste noutăți și simțul civic al băimărenilor să se ridice la un nivel european.

Sursa foto: facebook.com/catalin.chereches

 

14 comentarii

  1. imediat trebuie să plec la facultate. aveam de gând să fac o plimbare până acolo, dar de curiozitate o să iau autobuzul. asta în caz că ajung astea noi şi în Hotvon City. :))

  2. Foarte bine căse modernizează transportul local, chiar dacă eu circul cu maşina sau bicicleta.

  3. soferii de autobuz mi se par idioti. merg cu ele de zici ca-s avioane si prin oras…
    daca sunt si noi or sa se creada in elicopter.

  4. Cand primele geamuri sparte ca la sageata sau mai misto, cand primele grafiti pe ele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*