Clubul Monarhiștilor Maramureșeni

CMM      Monarhia salvează România?!?! Este atât o întrebare, cât și o afirmație pentru populația acestei țări. România are prea puțină cultură monarhică, dar la fel de bine ne putem considera repetenți și la sistemul republican. Regatul a rezistat foarte puțini ani și mai mereu a fost într-o schimbare constantă. La căderea dictaturii comuniste au fost unii care și-au dorit reinstaurarea monarhiei, însă fără sorți de izbândă.

       Anul acesta spațiul carpato-danubian-pontic va trece prin schimbări majore, cel puțin le nivel declarativ. Regionalizarea  a pus deja țara pe jar, iar un referendum despre instaurarea monarhiei ce ar putea face? Să nu uităm că actualul președinte a numit regele un trădător și că actuala putere este alcătuită din oameni care combat ideea de monarhie cu orice ocazie. Așadar, monarhia pare să piardă lupta înainte să se prezinte la start.

Dacă președenția, guvernul sau parlamentul nu vor să vorbească despre monarhie, atunci o vor aborda oamenii de rând. Dacă presa centrală, aservită politic, decide să evite subiectul, atunci o vor face oamenii. Astfel, cel mai bun exemplu e asocierea monarhiștilor în cluburi. Așa s-a întâmplat și la Baia Mare, probabil și în multe alte localități din țară. Aici se întâlnesc și pun la cale țara cei care cred că regele este o alternativă sănătoasă la actuala ordine.

Până acum membrii clubului s-au întâlnit de două ori. Numărul celor ce li se alătură atât online cât și la întâlniri crește cu ochiul liber. Poate ar trebui să lansăm această problemă la o discuție publică. Să vedem dacă monarhia reprezintă soluția la mai bine. Până atunci, Clubul Monarhiștilor Maramureșeni se află pe un tren ascendent și capătă din ce în ce mai multă notorietate.

12 comentarii

  1. Poate ca este dar avem neviie de un rege care sa se implice pentru Romania nu sa vina doar in vizita!

  2. Comparativ cu ce este acum, cred că varianta monarhiei ar fi mai bună. Cu condiţia să nu ne întoarcem la regimul lui Carol al doilea şi camarila regală.
    Ar fi nevoie de un rege cu o personalitate puternică, care să ne reprezinte bine pe plan extern şi să facă lobby puternic pt România. Pe plan intern să strunească partidele politice şi care să aibă puterea de a numi în guvern oameni capabili, nu clienţii de partid.

  3. Regele Mihai ar trebui sa abdice si sa isi aleaga urmasul din randul cuiva capabil sa conduca tara de pe tron 🙂 Oricum si eu cred ca ar fi altceva cu monarhie.

1 trackback / pingback

  1. Clubul Monarhistilor Maramureseni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*