Scandal interetnic

Steag secuiesc      Am așteptat o perioadă de timp pentru a putea scrie despre acest presupus scandal interetnic. Este vorba de arborarea steagului secuiesc pe instituțiile statului român. Acum două săptămâni toată țara a vuit despre gestul trădător pe care l-au făcut cei din Secuime. Oare cum au îndrăznit ei să arboreze un steag al unei regiuni inexistente?

      Problema e veche, însă consecințele sunt grave. Poporul român de-a lungul istoriei a stat mai mereu capră la toți, poate de aici și frustrare multora, fie ei otomani, ruși, maghiari sau austrieci. Iar de când suntem o țară unită și suverană pe deplin ( așa credem noi), parcă ne vine greu să digerăm gesturile unei minorități care devine din ce în ce mai neinteresată să fure Ardealul.

      Orice problemă ar fi în țara asta, mereu se vor găsi doi-trei politicieni care să pornească războiul declarațiilor ultranaționaliste. Oare românul va trăi toată viața cu frica că cineva vrea să îi fure țara? La ora actuală Europa a ajuns la un asemenea nivel încât e puțin probabil să mai fie vreodată un război pe acest continent. Așa că putem sta liniștiți, nu ne fură nimeni țara. Iar, dacă ați privi spre Vest, ați vedea că nici maghiarii de acolo într-o proporție covârșitoare nu își doresc bucata asta de pământ.

Scandalul drapelului secuiesc a pornit exact la momentul oportun, adică când are loc adoptarea bugetului pe 2013. Așa se face că parlamentul și guvernul a tăiat de aici sau  a dat dincolo, fără ca plebea să aibă vreun habar. Noi eram ocupați cu furtul țării și, în același timp, tot noi eram atrași de acest scandal etnic.

P.S.: Nevasta mea nu mi-a tăiat macaroana pentru gestul confrațiilor din Secuime 🙂

Sursa foto:stirile.protv.ro

9 comentarii

  1. Ai dreptate odata ce steagul UE este alaturi de cel romanesc nu cred ca se pune problema desprinderii ardealului de romania.
    Trebuie sa invatam sa ne respectam ca si oameni si sa incercam sa ne intelegem intre noi romanii indiferent de ednie.

  2. 1: Atenție la cacofonii, în acest articol ți-ai bătut propriul record.
    2: Dacă ar fi mai mulți secui, poate că s-ar justifica să-și pună steagul pe unde doresc ei. Cum însă la ultimul recensământ s-au declarat ca atare doar ceva peste 500…Ce s-o fi întâmplat cu secuii, deau rămas așa puțini???:)

1 trackback / pingback

  1. Recomandarile zilei: linkuri recomandate | Blogatu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*