Oyster băimărean

Tichet călătorie băimărean      Odată cu noile autobuze introduse în trafic, oamenii care administrează instituția de transport vor dori să optimizeze și costurile. Știm cu toții că blatul face parte din genomul acestei zone. Nu știu dacă e specific românesc, însă în ultimii ani, am dus-o la perfecțiune.

      Autobuzele noi au circulat ieri toată ziua, fiind bineînţeles, bubuite de oameni. Printre ei și blatiștii. Din păcate, nici acum nu s-a putut eradica această meteahnă românească. Astfel, primăria și URBIS caută soluții pentru a stopa acest obicei. Eu le propun varianta londoneză de tichetizare, însă fără a complica prea mult lucrurile.

Astfel, toți cetățenii orașului ar putea beneficia de un tichet de transport valabil pe o zi, o săptămână sau o lună de zile. Cum orașul nostru nu se poate compara ca și teritoriu cu metropola britanică, consider că nu avem nevoie de zone pentru prețul călătoriilor. De asemenea, fiecare tichet ar trebui să fie valabil maxim pe două-trei linii de transport în perioada aleasă, iar, în rest călătorul să folosească tichetul contracost pe restul liniilor de transport.

E foarte important ca îmbarcarea călătorilor să se facă doar pe la ușa șoferului, bineînțeles, după validarea tichetului la un aparat montat pe toate mijloacele de transport în comun. Șoferul să poată comercializa bilete direct pe autobuz, însă la un preț mai ridicat decât la automatele de unde se pot încărca tichetele de călătorie.

Totul pare SF pentru noi, însă consider că prin acest mod am putea optimiza la maxim transportul băimărean în comun. Model de urmat avem, la fel şi timp de gândire. Probabil, la început ni s-ar părea greu, însă garantat că după câteva luni toți vom beneficia de pe urma lui. Atât călătorii, cât și administrația.

Sursa foto aici

14 comentarii

  1. Bine că nu sunt nevoită să folosesc transportul în comun :). Chiar și când n-am avut mașină, am preferat mersul pe jos.

  2. Eu zic mai simplu. Cateva zile de controale tari si multe, cateva amenzi grase, de milioane, oameni umiliti, poate 2-3 arestari. Sa vezi cum pleaca blatistii capul si-si iau bilet.

  3. la Bucureşti merge destul de bine treaba cu controlorii de ocazie. chiar dacă sunt şi blatişti, toată lumea e fericită.

  4. Pentru că nu circul cu autobuzul, n-am nici o părere vizavi de asta.

  5. Am vazut in postul anterior cum arata busurile voastre, nice pe dinafara si banuiesc confortabile pe dinauntru. Din fericire, am impresia, ca traseele sunt relativ scurte. Oricum, mai scurte ca in Bucuresti. Cred ca in capitala nu si-ar pastra fatza aspectuoasa mai mult de o zi. Exagerez, cred. Cat despre neplatitorii de bilete, aici e alta poveste. Lumea circula mult in capitala, pe rtasee combinate, pretul unei calatorii e destul de mare, nu toti isi permit. Nu scuz pe nimeni. Blatisti gasesti oriunde in Romania.

  6. Ideea asta cred ca ar fi ok pentru toate orasele din Romania… dar putin probabil sa fie pusa in aplicare…

  7. tare entuziasmat era chereches de treaba asta si are si de ce…
    sper sa nu mai intre cioroii boschetari in ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*