Avem buget

bugetbaiamareMarți a fost zi de sărbătoare la primăria Baia Mare. Consilierii locali au votat în unanimitate bugetul pentru acest an. Acesta din urmă, a fost  propus de mult preaiubitul primar, Cătălin Cherecheș, omul care taie și spânzură prin sediul conducerii locale.

După ce primarul s-a consultat cu cetățenii în consilii civice, acesta a trecut la prezentare bugetului și pentru reprezentații partidelor din Consiliul Local. La auzul bugetului, toată lumea s-a bucurat și și-au făcut calculele deja. Fiecare are o firmă în familie, care se va ocupa la suprapreț de anumite lucrări.

Mă bucur că oamenii au acordat sume considerabile, atât instituțiilor culturale, cât și sportului. Să sperăm că cetățeanul va putea să beneficieze de pe urma acestor sume, care ar trebui să acopere cheltuielile și anumite investiții. Aici, nici nu îndrăznim să reproșăm nimănui nimic.

De pe urma bugetului vor beneficia și instituțiile subordonate primăriei. Prin urmare, SPAU, SPAS și Spitalul TBC au primit sume destul de mari. Sperăm ca aceste instituții să aibă manageri competenți, care să nu cheltuie banul după bunul plac.

Am înțeles că la ședința de vot a participat și noul reprezentat al guvernului în județ. Domnul Rohian, care pare total nepotrivit ca și prefect, a promis că va ajuta cu ce poate orașul și județul. De 24 de ani auzim aceeași placă, indiferent că e vorba de prefecți sau parlamentari. Încă nu ne-a ajutat nimeni… mai așteptăm.

Ca să nu îmi reproșați că nu vă divulg și bugetul orașului, uite: venit- 307.184.000, iar cheltuieli- 307.542.000. Sumele pot părea mari sau mici. Niciodată nu vom fi cu toții mulțumiți,de aceea trebuie să învățăm să îi cheltuim cu cap. Așteptăm rezultatele, deoarece promisiuni pe hârtie sunt destule.

14 comentarii

  1. Bravo!
    Ăştia de la noi din Reşiţa se vaită an de an da’ nu reuşesc să se împace în consiliul local şi să tragă în aceeaşi direcţie.
    Totuşi mă bucur să aud că dacă chiar se doreşte să se facă ceva pentru comunitate, se poate, dacă laşi orgoliile de partid şi te gândeşti la aceia care te-au votat.

  2. E imosibil sa mananci miere si sa nu te ungi pe maini, spune un proverb. Nu crezi ca li se potriveste politicienilor?

  3. La noi, la Valenii de Munte, nimeni nu sufla in fata primarului. Sigur ca se revanseaza fata de votantii din consiliu, lasa loc de bunaziua ca sa-i mearga si lui bine in afaceri. Da’ e baiat bun, ne-a pus trandafiri in curtea spitalului dar i-a mobilizat si pe medici sa cotizeze pentru panselulte!:))

  4. Amu dupa cate stiu io, ardelenii is oameni gospodari. Daca nu o sa bage prea multi bani in buzunarele propii, se pot face multe lucruri bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*