Să începem

vasilealecsandriFiecare oraș din țara asta are câte un cartier rău famat. De obicei, în această zonă stau băieții răi care dețin monopolul la tot ceea ce înseamnă infracționalitate. Zona respectivă arată mereu ca și cum ar fi un cartier, care aparține unei țări din lumea a treia.

Deci, pe lângă toate frumusețile care se găsesc în Baia Mare, există și aici un astfel de cartier. Este vorba de cartierul Vasile Alecsandri, cea mai tânără parte a orașului. Aici blocurile s-au înmulțit într-un ritm alarmant până în anii 90. Mii de oameni au venit din toate colțurile țării, cu scopul de a prinde un loc de muncă și o locuință.

Aranjarea acestui cartier, clădirile și toate construcțiile ne duc cu gândul la arhitectul Nicolae Ceaușescu. Nu le-a gândit el prost, căci toate sunt spațioase, dar fiind construite una lângă cealaltă, arată dezolant. Spațiul verde lipsește de pe toată raza cartierului, ici-colo mai vedem câte un firicel de iarbă.

Totul se va schimba, însă începând de săptămâna viitoare. Primarul Cătălin Cherecheș a semnat contractele cu cei care se vor ocupa de întreaga lucrare ce vizează acest cartier. Se vor reface străzile, trotuarele și parcările. Spațiile verzi își vor face simțită prezența, alături de câteva parcuri pentru copii. Cartierul va mai beneficia de o linie de troleu și stații moderne.

Toate aceste obiective sună extrem de frumos și 99% ar trebui să fie gata de predare la sfârșitul acestui an. Primarul i-a amenințat pe constructori că va fi cu ochii pe ei și dacă nu vor preda lucrările la timp, vor fi sancționați.

Un cartier din oraș va renaște…aproape din propria cenușă. În cele din urmă, numele de cartier Hatvan, cred că va fi da uitării și va fi demn de cartierul Vasile Alecsandri. A mai rămas doar o mică pată pe obrazul acestui cartier. Zona Craica, unde, încă se așteaptă rezolvarea problemei țiganilor, care ocupă abuziv proprietatea orașului.

Sursa foto.

25 de comentarii

 1. Timp ar avea destul, lucrarile s-ar putea termina numa’ sa nu lucreze dupa principiul (deja obicei la noi), „las’ ca merge” sau „lasa ca-i bun s-asa”

 2. M-am tot chinuit să-mi dau seama care-i cartierul Alecsandri, dar m-am lămurit după ce-am ajuns la partea cu Hatvan :)). Deși mulți cunoscuți priveau zona cu pricina cu ochi răi, mie nu mi-a lăsat deloc o impresie proastă, mai ales că de când cu explozia prețurilor în imobiliare, multă lume ‘bună’ a ajuns să se mute acolo, deoarece în alte zone nu se puteau apropia de un apartament. De abia aștept să văd cum va arăta zona după reamenajare.

 3. Cand ne cautam si noi apartament am fost la cateva locatii in cartier, dar nevasta mea a refuzat categoric orice apartament in zona aia. Intr-un fel o si inteleg.

 4. Nu e zona celebra pentru „baricada” de protectie, chipurile sa nu-i mai calce masina pe puradei cand bat mingea in soseaua nationala? Am vizitat orasul acum vreo 5 ani, centrul mi-a placut dar se renova mult la cladirile vechi, n-am putut vizita obiectivele istorice.

 5. am fost o singura data la Baia Mare si tot ce-mi aduc aminte este un riu rosu-rosu! 🙂

 6. Foarte buna initiativa… insa avand in vedere ca e vorba de un cartier rau famat… ramane sa vedeti cat vor mentine oamenii de acolo inbunatatirile, mai ales spatiile verzi…

 7. In privinta asta am si eu o reticienta, dar sa speram ca odata cu frumosul se vor civiliza si acestia. Desi, sansele sunt mici.

 8. Să sperăm că se va ține de cuvânt, nu ca și anul trecut, înainte de campanie lucrările au avut un ritm alarmant, dar imediat după alegeri, oamenii și-au luat jucăriile și au plecat, lăsând lucrările neterminate.

 9. daca aaa e famat atunci craica sau hatwan ce sunt?
  sau alea nu’s cartiere 😐

 10. Chiar arată dezolant şi gri acum. Sper să iasă o treabă bună la final.

 11. Inteleg ca se reface infrastructura in Vasile Alecsandri. Cum ramane insa cu smecherii infractori din zona? 😀

 12. Ceva mă face să cred că nu trebuie spus că fiecare oraş are un cartier rău famat care arată ca în Lumea a Treia. Numărul are trebui înmulţit de câteva ori per oraş 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*