Baia Mare pol metropolitan

Daca ieri toata lumea a sarbatorit ziua inamoratilor, omul care conduce destinele acestui oras a avut treaba. Nu a unit destine pentru o zi, care mi se pare oricum o porcarie, ci a prezentat conceptul de dezvoltare economica a orasului Baia Mare.

Odata cu regionalizarea, multi dintre noi se asteapta la o schimbare. In mai bine, daca va fi in mai rau vom vedea. Catalin Chereches a considerat de cuviinta ca orasul sau trebuie sa fie pregatit din toate punctele de vedere. Desi e posibil sa fim vioara a doua sau chiar a treia in viitoarea regiune, noi ne pregatim din timp.
 Orasul nostru are avantajele apropierii de granita cu Ungaria si Ucraina, doua tari cu care deja dezvoltam parteneriate pe termen lung. Oamenii locului sunt harnici si isi dau interesul de a invata orice meserie noua. Astfel, se explica si dezvoltarea unui parc industrial. Tot ceea ce se va intampla in curand in oras va face pare din aceasta strategie.
Cel mai important lucru pe care il consider eu vital pentru acest oras e stoparea scaderii demografice. Desi priamarul a recunoscut ca nu e tocmai un bun exemplu, noi ceilalti nu trebuie sa ii urmam modelul. In oras si in tara aceasta trebuie incurajata natalitatea. La urma urmei facem atatea pentru noi, pentru oras, pentru tara incat uneori ma intreb cine o sa se bucure de ele cand noi nu vom mai fi?

P.S.: Vor urma si alte intalniri in cadrul acestui amplu si laudabil proiect.

24 de comentarii

  1. „Cel mai important lucru pe care il consider eu vital pentru acest oras e stoparea scaderii demografice.” – cu alte cuvinte, mai dati-le naibii de prezervative. :))

  2. Se pare ca v-a pus Dzeu mana-n cap cu primarul asta … Pare pus pe treaba … Sau esti PR-istul lui? 😀

  3. Dacă se îndeplinesc planurile cu parcul industrial şi vor fi locuri de muncă cu salarii bune, vor veni şi copiii. Căci de multe ori factorul economic e decisiv când te gândeşti dacă eşti gata să ai un copil sau mai aştepţi.

  4. hahahaha, esti maramuresean dar te-ai tampit la cp !! :)) Dupa ce mor astia de acum de la conducere nu o sa mai fie nimic, ca in Sahara o sa arate Romania !!!

  5. E orasul „domnitelor”, dar a devenit ORASUL CURVELOR. 🙂 Si e stiut ca curvele ( cacofonia e debliberata ) nu vor copii ci doar bani 🙂 Deci trageti si voi concluzia 🙂

  6. Romania se transforma in Sahara si fara astia de la putere. Ei numai accelereaza procesul cu prostia lor crasa, care a ingropat agricultura.

  7. si tu ca si Anonim ce ai facut sa schimbi opinia acestor ” CURVE ORDIDARE” ?
    Adrian B.

  8. Avem si noi un parc (poate mai multe) industrial in zona. Stiu ca asa a scapat orasul de obsesia gardienilor. Intr-o perioada aveam senzatia ca doar agenti de paza si croitorese muncesc in Ploiesti. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*