Biserica profita de buget

La Restaurant Budapesta
Presa scrisa baimareana
 Ieri urmaream stirile locale si am aflat ca primaria orasului nostru a dat din banii publici 500.000 de lei la trei lacase de cult.
     E inadmisibil ca in ziua de azi, bisericile sa mai fie sponsorizate de politic. Suntem printre putinele state din lumea asta in care biserica mai are un cunvant de zis la buget. Eu unul nu imi doresc ca din contributiile mele sa fie ajutate niste institutii care exista doar pentru a produce bani. Mi-as fi dorit ca aceasta suma sa mearga catre un centru de plasament sau institutii de invatamant.
    Corect ar fi fost ca biserica, indiferent care, sa adune aceasta suma de bani de la credinciosi prin donatii si organizand diferite evenimente de strangere de fonduri.
     Suntem o tara in care lumea inca e dusa de nas de preoti, oameni care, in mare parte, slujesc doar pentru a face bani. Se construiesc biserici cu duiumul, dar abia daca se umplu de sarbatorile mare ale crestinitatii.
   Consiliul Local a procedat incorect, cred eu. Nu asa se face domnilor! E discriminare fata de cei care privesc cu ingrozire cum se deteriorizeaza centrele de plasament, care vad institutii scolare in situatii deplorabile. Eu unul inca nu am vazut vreun lacas de cult in stare deplorabila. Poate doar Sinagoga din oras,  care merita o renovare. E un monument istoric, avand in vedere influenta comunitatii evreiesti asupra istoriei acestui oras.

P.S.: Poate ma apuc si eu la o casa, o declar lacas de cult, sper sa primesc si eu bani de la buget !!!

Sursa foto:  jewish-romania.ro

Comentarii

  1. By Cristina

  2. By Paul

  3. By Oana

  4. By robbie

  5. By andy

  6. By Anonymous

  7. By Marian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *