Biserica profita de buget

 Ieri urmaream stirile locale si am aflat ca primaria orasului nostru a dat din banii publici 500.000 de lei la trei lacase de cult.
     E inadmisibil ca in ziua de azi, bisericile sa mai fie sponsorizate de politic. Suntem printre putinele state din lumea asta in care biserica mai are un cunvant de zis la buget. Eu unul nu imi doresc ca din contributiile mele sa fie ajutate niste institutii care exista doar pentru a produce bani. Mi-as fi dorit ca aceasta suma sa mearga catre un centru de plasament sau institutii de invatamant.
    Corect ar fi fost ca biserica, indiferent care, sa adune aceasta suma de bani de la credinciosi prin donatii si organizand diferite evenimente de strangere de fonduri.
     Suntem o tara in care lumea inca e dusa de nas de preoti, oameni care, in mare parte, slujesc doar pentru a face bani. Se construiesc biserici cu duiumul, dar abia daca se umplu de sarbatorile mare ale crestinitatii.
   Consiliul Local a procedat incorect, cred eu. Nu asa se face domnilor! E discriminare fata de cei care privesc cu ingrozire cum se deteriorizeaza centrele de plasament, care vad institutii scolare in situatii deplorabile. Eu unul inca nu am vazut vreun lacas de cult in stare deplorabila. Poate doar Sinagoga din oras,  care merita o renovare. E un monument istoric, avand in vedere influenta comunitatii evreiesti asupra istoriei acestui oras.

P.S.: Poate ma apuc si eu la o casa, o declar lacas de cult, sper sa primesc si eu bani de la buget !!!

Sursa foto:  jewish-romania.ro

16 comentarii

 1. Sunt total de-acord cu tine. De ce nu dau acești bani spitalelor, de exemplu? Când fetița mea a fost internată din cauza unei enterocolite, a trebuit să dorm ghemuită lângă ea, într-un pătuț de nici un metru, fiindcă într-un salon pentru 2 copii, era un singur pat pentru mame. Dar nah, poate pentru politicieni credința e mai importantă decât sănătatea.

 2. Nu e o noutate. Nu degeaba ajung preotii sa conduca masini de zeci de mii de euro…

 3. :)) Sa stii ca si mie mi-a trecut prin cap ideea din PS-ul tau!

  Faptul ca in Romania sunt 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale si 425 de spitale spune foarte multe despre acest sistem pervertit! Dumnezeu e mare si bun si iertator dar are nevoie de foarte multi bani!?! Ceva imi scapa!

 4. Multi ne punem intrebare, dar sunt putini cei care au si raspuns..Si se lasa condusi in continuare de niste ipocriti…Indiferent de religie…

 5. Corect..Uneori prea creduli…Nu toti, dar majoritatea care e usor de manipulat e credula…Uneori tind sa cred ca politica-biserica-credinciosi, se leaga intre ele..Fara doar si poate…

 6. Si sa aiba 4 case ..Caz cocnret din oras…Nu vreau sa zic nume, dar are o biserica in subordine prin cartierul Alecsandri. 🙂

 7. hai sa iti explic sa intelegi si tu putin, einstein.

  biserica ortodoxa romana este o entitate foarte importanta si un parterner strategic al romaniei, implicit al politicienilor.

  daca nu era biserica ortodoxa, nu se mai pastra limba romana sute de ani cat transilvania a fost sub „ocupatie” straina.

  si nu in ultimul rand, popa le zice la oameni cu cine sa voteze. real story. deci normal ca vor fi sprijiniti de politicieni.

 8. Biserica ortodoxa nu a avut nici o treaba in Ardeal. Biserica greco-catolica este cea care a deschis prima scaoal romaneasc din Ardeal. Biserica greco catolica este religia care a intarit spiritul romanesc in regiunea asta. Einstein..Mai citeste…

 9. Nu deviati de la subiectul principal in contradictii confesionale!! Pentru chestiunea in discutie TOATE bisericile sunt o apa si-un pamant ( ar fi bine daca ar fi macar apa sau pamant)…
  Credinciosul

 10. Recent am vazut ca au cumparat si gazon, cel mai probabil importat din ceva tari straine. Cred ca sa ajuns prea departe totusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*