Presa scrisa baimareana

      Poate parea ciudat, dar, din perspectiva mea, piata media din Baia Mare, e mai incarcata cu televiziuni, decat cu o presa scrisa.
    Cunoastem cu totii cele mai importante ziare locale, de aceea voi incerca sa analizez cateva, asa cu ochii umili a unui cititor fidel.
    Incepem cu cel mai cunoscut ziar, Glasul Maramuresului, editia tiparita a acestuia este cea mai mare din punct de vedere numeric. Cei care presteaza pe la trust, sunt probabil printre cei mai respectati in bransa lor prin oras. Materialele sunt acceptabile, pentru mine cea mai interesanta pagina e cea Retro, dar foarte multi il cumpara si pentru anunturi.
     Nu puteam sa nu remarc Graiul Maramuresului, ziarul pe care atunci cand eram mai mic il confundam cu Glasul. Diferentele sunt mari, incepand cu tirajul si continuand cu designul. Acesta este un ziar ce contine printre pagini mai multa cultura decat orice alt ziar local. Ziaristii lucreaza din greu sa ridice penita lor deasupra celorlalti. Uneori le iese, alteori ba.
   Nu l-am cumparat niciodata, dar asta nu inseamna ca nu vi-l recomand. Este vorba de Gazeta de Maramures, un ziar care pare tot timpul pus pe harta. Mi se pare ca cei de acolo sunt mereu in ancheta si nu tot timpul ancheta este si una reusita. Ziaristii de pe acolo au aere de vedeta, desi, daca nu urmaresti televiziuni si nu citesti ziarul lor, nu cred ca ii cunosti.
    Jurnalul de Vineri, este ziarul unde mi-am desfasurat scurta activitate de jurnalist. Asta inainte sa emigrez in Cluj Napoca la facultate. Este un ziar pe care il gasesti vinerea la fiecare chiosc de ziar si, sincer, eu vi-l recomand. Mereu pun accentul pe cultura cititorilor.
   Voi incheia cu singurul ziar local ce este destinat minoritatii maghiare, Banyavideki Uj Szo. Un ziar care daca ar fi inteles de mai multi, s-ar constata ca este structurat foarte bine. Contine materiale din diverse domenii, iar tirajul este acceptabil pentru ei.
  Cu siguranta am omis ceva ziar local, pentru asta imi si cer scuze, dar eu pe astea le consider cele mai importante din orasul nostru. Desi fiecare dintre ele diseca tot judetul.

P.S. Eventual daca mai stiti ceva ziare locale, astept sugestii in comentarii.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*