Brazi de import

Sfarsitul ?!?!?
Febra cumparaturilor

Cand am vazut pentru prima data titlul intr-o stire recunosc ca m-am gandit ca au venit strainii sa ne exporte brazii. Ceea ce nu ar fi un lucru rau daca noi am repopula zonele defrisate. Acum insa stiu ca e vorba despre un lucru greu de imaginat pana acum cativa ani. Romania, tara membra UE cu cea mai mula zona impadurita importa brazi.

Mergi prin piata din Baia Mare in cautarea brazilor si oriunde intorci capul dai de brazi adusi din Austria si Danemarca. Ocolul Silvic Baia Mare a scos la vanzare un numar infim de brazi, bine pe langa aia pe care ii vinde la negru in spiritul sarbatorilor tipic romanesti.

Oamenii se sperie cand aud pretul insa stim cu totii ca pana la urma tot la brazii ide import vor ajunge. Nu de alta dar aia sunt mai frumosi ca ai nostrii. Eu unul totusi nu inteleg cum poate o tara, dar in sepcial o zona ca a noastra inconjurata de paduri, sa importe brazi? Stiu ca s-a defrisat fara cap, dar totusi nu s-au taiat toate padurile din timp ce si primarul a adus cel mai inalt brad in plin centrul Baii Mari.

E si vina noastra, a oamenilor pentru ca tindem sa cumparam ceea ce ni se sugereaza pe la telvizor. Oriunde te uiti la stiri auzi de brazi de importi, evident ca dupa o vreme ti se impregneaza pe creier si atunci cand mergi la cumparaturi subconstientul iti joaca feste/
Daca tot se zice ca s-a pierdut traditia de craciun, poi sa stiti ca primul pas spre asta e cumpararea bradului de import. Parerea mea.

P.S.: Eu am scapat de grija bradului…Cel de plastic ma tine 20-30 de ani :))

Sursa foto:andreicristi.ro

Comentarii

  1. By amiralul

  2. By bucuros

  3. By DANAP.RO

  4. By elly weiss

  5. By Lexa

  6. By literestacojii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *