Brazi de import

Cand am vazut pentru prima data titlul intr-o stire recunosc ca m-am gandit ca au venit strainii sa ne exporte brazii. Ceea ce nu ar fi un lucru rau daca noi am repopula zonele defrisate. Acum insa stiu ca e vorba despre un lucru greu de imaginat pana acum cativa ani. Romania, tara membra UE cu cea mai mula zona impadurita importa brazi.

Mergi prin piata din Baia Mare in cautarea brazilor si oriunde intorci capul dai de brazi adusi din Austria si Danemarca. Ocolul Silvic Baia Mare a scos la vanzare un numar infim de brazi, bine pe langa aia pe care ii vinde la negru in spiritul sarbatorilor tipic romanesti.

Oamenii se sperie cand aud pretul insa stim cu totii ca pana la urma tot la brazii ide import vor ajunge. Nu de alta dar aia sunt mai frumosi ca ai nostrii. Eu unul totusi nu inteleg cum poate o tara, dar in sepcial o zona ca a noastra inconjurata de paduri, sa importe brazi? Stiu ca s-a defrisat fara cap, dar totusi nu s-au taiat toate padurile din timp ce si primarul a adus cel mai inalt brad in plin centrul Baii Mari.

E si vina noastra, a oamenilor pentru ca tindem sa cumparam ceea ce ni se sugereaza pe la telvizor. Oriunde te uiti la stiri auzi de brazi de importi, evident ca dupa o vreme ti se impregneaza pe creier si atunci cand mergi la cumparaturi subconstientul iti joaca feste/
Daca tot se zice ca s-a pierdut traditia de craciun, poi sa stiti ca primul pas spre asta e cumpararea bradului de import. Parerea mea.

P.S.: Eu am scapat de grija bradului…Cel de plastic ma tine 20-30 de ani :))

Sursa foto:andreicristi.ro

20 de comentarii

 1. pai de ce sa nu importe brazi? ii ia din danemarca cu 25 de euro si ii vinde aici cu 100. pana la urma nu conteaza de unde este bradul. conteaza sa insufleteasca si sa aduca bucurie in casa. la preturile care se cer be brazi, casele vor ramane fara brad anul asta. ca si anul trecut, si acum 2 ani, etc…

 2. In loc sa te bucuri ca ai nostri nu mai taie brazii, ca ne raman padurile frumoase, tu te plangi? Eu mi-as dori ca pretul lor sa creasca tot mai mult, ca oamenii sa prefere brazii artificiali.

 3. Si eu imi doresc ca lumea sa prefere brazii artificiali..Insa daca tot isi cumpara brad natural, macar sa cumpere de la productorii locali..

 4. Ocolul Silvic a scos la vanzare un numar infim de brazi, dar padurile tot defrisate sunt…

  Cat despre motivul pentru care o tara impadurita cu brazi importa brazi… Cred ca acelasi pentru care o tara cu potential agricol redutabil importa… mancare

 5. nu imi plac brazii de plastic 🙁 am avut in casa – ai mei inca il au – dar in nici un an nu l-am impodobit. mereu am preferat un brad real. am dat 20 lei pe unul anul asta. pozele maine ca doar abia in ajun se impodobeste bradul 🙂

 6. Brazii pusi la vanzare de Directia Silvica Maramures in Baia Mare pot fi achizitionati doar de la pepiniera de pe Valea Borcutului. Intr-adevar, sunt ieftini (20-30 de lei, plus TVA), dar cat dau pe taxi pana acolo (nu am masina, si cred ca nu sunt singura in aceasta situatie), mai bine iau un brad, fie el si importat, din Piata Izvoarele.

  Bradul meu eco e frumos si simetric, dar nu e brad, e doar un kitsch din plastic care imita un Craciun autentic.

  PS: „Nostru/ nostri”.

 7. Mama mama ce frumosi sunt acesti braduti 🙂
  Si eu tot de plastic am :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*