Febra cumparaturilor

Cand ne apropiem de luna decembrie de cativa ani incoace zici ca s-a dat spargere la banci. Oamenii se imbulzesc sa cumpere vrute si nevrute.

   Magazinele ies cu fel de fel de promotii, preturi cat mai atractive pentru a atinge clientul la coarda sensibila. Mereu se pune accent in preajma sarbatorilor de iarna pe cuvantul familie. De parca numai de craciun ne vedem cu familia. Oamenii sunt obligati prin metode de marketing bine gandite sa achizitoneze cadouri pentru toate lumea, inclusiv pentru animale. De parca cainele sau pisica stie ce e spiritul craciunului..
    La noi in oras de vreo saptamana jumatate a inceput nebunia. In orice magazin ai intra abia poti sa respiri. Cred ca oamenii aranjeaza rafturile din ora in ora. Niciodata nu am inteles de ce trebuie regandita garderoba la fiecare sfarsit de an?
   Desi majoritatea se plang ca nu au bani tot isi gasesc ceva banuti pentru tot felul de prostii cu care sa ajunga in fata casei de marcat. Cel mai mult cred ca le place sa se impinga si sa stea la rand. Consider ca astea le-am mostenit de pe vreamea lui Ceau.
    Ar trebui sa ne facem o lista cu prioritati inainte de a ne arunca la cumparaturi. Sa nu ne trezim prin ianuarie cu buzunarele goale. De tot.
P.S.: In ani de criza ar trebui sa fim totusi mai chibzuiti…
Sursa foto:dli.ro

18 comentarii

  1. da, febra cumparaturilor… de parca astea ar fi singurele zile din an in care romanii ar avea voie sa cumpere din magazine. tipic romanesc. o tiganie romaneasca.

  2. …Pe lângă cumpărături haotice și-un trafic infernal!….Of, ce repede ne năpustim!…Iubesc atât de mult Crăciunul, zăpada și Crăciunul, plăcerea de-a împodobi bradul, de-a simți-n cuptor aroma de mere coapte și scorțișoară, cea de cozonaci…, dar nu suport spiritul de turmă de care dăm dovadă!…Și mă-ntreb, unde-i criza?! Atât de nechibzuiți suntem?! Marketingul e rege la noi în țară!

  3. Partea ciudata e ca, cu toata criza, oamenii tot fac cumparaturi. Vorba ta, iti trebuie – nu-ti trebuie, cumperi, ca-i Craciunul si te intalnesti cu familia :))

  4. Lasa bre romanul macar in prag de sarbatoare sa se bucure si sa arunce cu banii in stanga si-n dreapta. Poate fi si o aparenta inselatoare … Unii poate au strans bani juma’ de an pentru momentul asta, in care trebuie sa-si cumpere kilu’ de porc, kilu’ de portocale si banane pentru masa de Craciun ….

  5. Este unul dintre putinele momente din an cand romanul se poate pacali ca nu munceste degeaba, ca poate face ceva cu banii castigatie. E un fel de terapie. 😉

  6. …N-am cumparat cadouri :))
    Nici nu astept. Parca pe la noi n-am vazut asa o nebunie prin magazine. In alti ani era mai multa agitatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*