Eroii nu mor niciodata

Febra cumparaturilor
Primii fulgi, primele probleme

Nu stiu daca a fost sau nu revolutie. Nu stiu daca a fost sau nu lovitura de stat. Stiu insa ca unii oameni au iesit pe strazi intr-o epoca in care si vorbitul acasa era considerat sport extrem. Stiu ca in Timisoara a inceput  totul de la un mic protest. Stiu ca in cateva zile o tara intreaga a fost cuprinsa de sentimentul de fratie. Poate a fost singura data in ultimii 90 de ani cand am fost o tara.

Se pot contesta multe lucruri privind acele zile. S-au spus multe prostii legate de acei oameni. Dar noi nici nu ne putem imagina ce a fost in sufletul lor. Probabil le-a fost frica, insa si-au invins orice fel de teama si au strigat  LIBERTATE.
La Baia Mare nu au fost impuscaturi, nu s-a tras. Insa si aici s-a iesit. Asa cum au putut si au stiut, oamenii de aici au iesit sa strige pentru viitorul lor si al copiilor. Nu cred ca orasul va fi mai unit ca in acele momente si nici tara nu va mai avea partea de asemenea val de solidaritate. Atunci s-a murit pentru aproapele tau, azi …

Trebuie sa ne aducem aminte cat traim de ei, EROII din DECEMBRIE 89. Nu ma intereseaza ce zic altii despre securitate, KGB, CIA astea nu conteaza. Atunci in tara asta s-a murit pentru LIBERTATE. Si noi in loca sa profitam de sansa pentru care ei s-au jertfit in ultimii 23 de ani ne-am batut joc de ea.
EROII NU MOR NICIODATA 

P.S.: Sunt mandru ca tatal meu a iesit si el aici in Baia Mare pentru LIBERTATE !

Sursa foto: eroiinumor.ro & dorinstef.blog.com

Comentarii

  1. By amiralul

  2. By silavaracald

  3. By Bogdan

  4. By literestacojii

  5. By Adriana

  6. By DANAP.RO

  7. By Alin Nicorici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *