Eroii nu mor niciodata

Nu stiu daca a fost sau nu revolutie. Nu stiu daca a fost sau nu lovitura de stat. Stiu insa ca unii oameni au iesit pe strazi intr-o epoca in care si vorbitul acasa era considerat sport extrem. Stiu ca in Timisoara a inceput  totul de la un mic protest. Stiu ca in cateva zile o tara intreaga a fost cuprinsa de sentimentul de fratie. Poate a fost singura data in ultimii 90 de ani cand am fost o tara.

Se pot contesta multe lucruri privind acele zile. S-au spus multe prostii legate de acei oameni. Dar noi nici nu ne putem imagina ce a fost in sufletul lor. Probabil le-a fost frica, insa si-au invins orice fel de teama si au strigat  LIBERTATE.
La Baia Mare nu au fost impuscaturi, nu s-a tras. Insa si aici s-a iesit. Asa cum au putut si au stiut, oamenii de aici au iesit sa strige pentru viitorul lor si al copiilor. Nu cred ca orasul va fi mai unit ca in acele momente si nici tara nu va mai avea partea de asemenea val de solidaritate. Atunci s-a murit pentru aproapele tau, azi …

Trebuie sa ne aducem aminte cat traim de ei, EROII din DECEMBRIE 89. Nu ma intereseaza ce zic altii despre securitate, KGB, CIA astea nu conteaza. Atunci in tara asta s-a murit pentru LIBERTATE. Si noi in loca sa profitam de sansa pentru care ei s-au jertfit in ultimii 23 de ani ne-am batut joc de ea.
EROII NU MOR NICIODATA 

P.S.: Sunt mandru ca tatal meu a iesit si el aici in Baia Mare pentru LIBERTATE !

Sursa foto: eroiinumor.ro & dorinstef.blog.com

20 de comentarii

 1. Nici eu nu stiu ce a fost atunci, desi eram om in toata firea deja.
  Stiu doar ca i-am admirat pe cei care au avut curajul sa iasa in strada si sa-si strige amarul. Eu eram tanar medic pe Salvare, asa ca nu mi s-a parut nimic deosebit ca umblam cu ambulanta printre gloante, dar ei nu erau obligati de nimeni sa faca ce au facut.
  E bine sa ne amintim din cand in cand de ei.

 2. Si eu, si desi nu sunt din Baia Mare (din constanta) ii urasc pe actualii conducatori de moarte si ii deplang pe toti cei care au murit atunci.

 3. chiar aseara am vazut stirea la tv despre Ziua Eroilor, cum se imbulzea lumea sa ia pomana, cum plecau cu sacosile de colace, coliva, fructe si dulciuri.
  Erau acolo si neveste si mame indurerate care isi plangeau mortii si care afirmau ca nu s-a meritat. nu s-a meritat ca acei oameni sa isi verse sangele pt o Romanie care acum este in continuu declin si degradare.
  Trist 🙁

 4. Am participat la revolutie in Cluj. S-a tras in Cluj si am vazut bisnitari care au fost facut revolutionari. Foarte multi nu merita acest drept.
  Pacat ca au murit multi oameni, iar familiile lor …
  Mai bine lasa, tarim in Romania.

 5. Si eu am participat la lovilutie, doar eram in plin centru al Bucurestiului. Cu bataia de joc si confiscarile de revolutii altii sunt responsabili, nu oamenii care strigau „libertate”!

 6. Controversa din jurul evenimentelor nu se va stinge niciodata. Probabil ca au existat interese din partea unor puteri pentru dezmembrarea tarii, insa reactia populatiei si solidaritatea de care s-a dat dovada in acele zile au dat peste cap planurile „aginturilor straine”.

 7. La revolutie a murit si un vecin al meu, care era soldat pe atunci. Familia inca mai plange si inca mai vrea sa afle cine si de ce l-a impuscat.

 8. La fel a iesit si strabunicul meu de care sunt foarte multumit chiar daca nu l-am cunoscut. Nu am stiut nimic despre aceste lucruri pana acum cateva zile cand bunica a inceput sa planga…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*