Primii fulgi, primele probleme

Primii fulgi de nea, primele probleme. Ar trebui sa includem aceste afirmatii in imnul tarii noastre. Daca pana acum cateva zile am fost obisnuiti cu o vreme destul de calduroasa, de duminica a sosit iarna in Baia Mare.

Bineinteles ca omatul proaspat cazut din cer a si pus in dificultate autoritatile. Sa nu uitam ca in toamna, primaria s-a laudat cu un parc auto care va asigura buna desfasurare a traficului in conditii grele de iarna.
Nu sunt eu mare expert in deszapezire insa cred ca atunci cand incepe sa se depuna zapada fulg peste fulg ar trebui intervenit. Nu inteleg de ce asteptam pana cand ajunge zapada la o anumita inaltime. Daca intervenim din timp cu sare si nisip nu mai cred ca am vedea troienele de zapada de pe marginea drumului.
Sa nu uitam ca si noi suntem vinovati de traficul greoi din oras. Oamenii nu curata in fata scarilor de bloc iar comerciantii la fel trag chiulul cand vine vorba de spatiul din fata magazinelor. Daca am punea mana toti, atunci cu siguranta nu ne-am impiedica de zapada si gheata pe fiecare straduta. De obicei dam vina pe administratie pentru orice, insa uitam ca si noi suntem la fel de responsabili de perimetrul locuintelor sau spatiilor comerciale.

Astept cu nerabdare momentul in care Catalin Chereches va recunoaste si greselile pe care le face. Continuam sa lucram cu aceeasi firma de deszapezire care anul trecut a fost clar depasita de situatie. Un lucru stiu sigur despre cei de la Rosal, sunt dotati cu vehicule, insa nu le vedem si pe strada.

P.S.: Noroc ca mai iese soarele din cand in cand…

34 de comentarii

 1. Si prin Bucuresti au aparut probleme. Nu a nins mult, dar a fost ger si e gheatza pe jos. E drept ca pe bulevarde s-a dat cu sare, dar pe stradutele laturalnice e patinoar. Nu stiu daca e cineva de invinuit pentru asta…

 2. Noua veche poveste … 🙂 Iarna, mereu surprinzatoare 🙂
  Norocul meu ca-n Bucuresti s-a potolit momentan ninsoarea si strazile sunt practicabile … Deocamdata …

 3. la mine in oras este o mare mocirleala si noaptea un ger de crapa pietrele 🙁

 4. maine se face o sapt de cand a nins prima data sanatos in arad (gen 24+ h). inca e dezastru pe trotuare si drumuri in plin centrul aradului; pe strada pietonala azi nu stiam dc ar fi mai bine sa patinez in voie sau sa incerc sa merg cumva sa nu pic in bot (sunt pavele de alea de se fac patinuar daca sunt ude…sa nu mai zic la zapada inghetata)
  logic ca ne-a luat iarna prin surprindere ca doar e decembrie…nu?! pfff

 5. La fel si la Craiova. Eu sunt de acord sa dea cetatenii la lopeti, dar sa nu mai platesc taxe. Si una, si alta nu vreau. Sa-si aleaga primarita ce vrea.

 6. ca de obicei, in toiul iernii, autoritatile sunt luate prin surprindere de zapada :))

  auzi, daca ar ninge in iulie ce ar mai zice ma? :)) sa-i traga asa o zapada de 2 metrii in iulie-august.

 7. Cam la fel e si pe la noi… dezapesesc strazile insa ne infunda masinile in omat.. si noi dam omatul in strada si uite asa.. un cerc viciosa :))
  M-am obisnuit cu problemele astea…

 8. e grele tare ca mereu ii ia pe nepregatite. a dracu zapada… pica tocmai iarna 😀

 9. La noi au dat zapada cu plugurile de cate ori a nins, si au facut asta mai mult noaptea, cum nu s-a mai intamplat in alt an. Eu sunt foarte multumita. Dar inca nu a nins masiv. As vrea sa vad cum e daca ninge cateva zile la rand…abia atunci vor trece testul 😉

 10. Noi am avut noroc. Nu a mai fost nevoie de interventia nimanui, pentru ca zapada s-a topit de la caldura de a doua zi. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*