Casa de Cultura, o deziluzie centrala

Aflata in plin centrul nou al orasului Baia Mare, imaginea pe care ti-o prezinta aceasta impunatoare cladire este una total neadecvata cu imaginea actuala a orasului inimilor. Cladirea a fost construita pe la inceputul anilor 70 si de atunci nu cred ca s-a mai schimbat ceva pe acolo. Poate doar la parter unde isi are sediul un renumit club din oras.

In anii de glorie ai cladirii se tineau spectacole saptamanal, iar uneori isi faceau aparitia si cei de la Cenaclul Flacara. Tot aici se tineau si inca isi mai tin cateva licee balurile. Sala nu este incalzita deloc, asa ca in ziua de azi daca te prinde iarna acolo risti sa devii un cub de gheata.

Din cate stiu eu aceasta cladire nu se afla in subordinea primariei, ci in cel al Uniunii Generala a Sindicatelor din Romania. Si bineinteles ca stim cu totii ca sindicatele sunt niste mici asociatii tip mafiot, care nu prea sunt interesate de intretinut cladiri si terenuri. Ei vor doar sa produca bani.

Daca aceasta cladire s-ar trece in subordinea orasului, sunt ferm convins ca nu ar ramane in aceasta stare de degradare. Nu se va intampla intr-un an sau doi, dar nici nu putem lasa ca aceasta cladire sa strice peisajul unui oras in plina dezvoltare din punct de vedere al imaginii. Trebuie schimbat ceva acolo si cat de repede posibil.

P.S.: Ar fi nevoie de 20.000.000 RON pentru o reabilitare ca la carte !

Sursa foto:ifz.ro

10 comentarii

  1. Lucrul acesta se intampla in mai toate orasele Romaniei cand este vorba de locatii cu istorie si de cultura…
    Pacat….

  2. Probabil primarul va duce lupte grele si pe acest front pentru a trece Casa de Cultura in subordinea orasului, asa cum incearca si cu Strandul. Dar ai dreptate. Pacat, pentru ca este o cladire importanta pentru oras.

  3. Credeam ca-s toate roz la voi … e bine ca pastrezi echidistanta si prezinti si partile negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*