Centrul Comercial Baia Mare

       Nu va speriati, nu exista asa ceva. Deocamdata… Dar, s-ar putea spune acest lucru cu usurinta despre al nostru oras. Dintr-un oras industrial, care producea tot ce se putea pe la inceputul anilor 90, azi am ajuns sa vindem si sa cumparam. Si cumparam orice, de la mancare pana la creioane colorate. Vindem orice. Dar,  nu v-ati intrebat totusi, daca tot vindem si cumparam cine le produce? Aaa, pai sunt renumitii chinezi, care produc orice, dar noi, romanasii, de ce nu miscam un deget ca sa producem ceva? Uite, va spun eu de ce.    Pentru ca suntem un popor de lenesi. In anii 2000 cand s-au disponibilizat minerii, era coada la salariile compensatorii. Asa este? Cand s-au disponbilizat cei de la IMMUM si APSA si mai stiu eu ce alte mastodoante industriale, era coada la salariile compensatorii. Pai noi, pentru 6 salarii lasam in urma mama si tata, fara sa ne gandim de doua ori. Acum cand vine cineva la noi in oras, in loc sa vada fabrici si uzine, care sa sustina cresterea si dezvoltarea orasului, aceste cladiri stau in paragina sau chiar mai rau, nici nu mai exista fizic. Acum avem centre comerciale, avem hyper si super marketuri., avem renumitul Center. Cu astea dorim sa redevenim o forta economica. Asa nu avem sanse. Eu de asta cred ca dintr-un oras industrial am ajuns un mare Centru Comercial, care are de toate, de la vanzatori si casieri, pana la rafturi frumos aranjate pe bulevard. Voi ce credeti ?

2 comentarii

  1. Hai sa las asa un prim coment de la mine pe blogul tau si sa incep asa : da intradevar e o mare aiureala cu super si hypermarketurile astea , prea multe , eu ma gandesc in felul urmator , inainte cand orasul inca avea bani , si vorba ta era o „forta economica” nu era mai niciun supermarket , acum ca e criza si cu toata saracia asta sunt o gramada , acum te intreb eu pe tine care-i faza ?
    Cat despre industrie , da intradevar nu mai suntem ce eram , e adevarat , dar asa cum suntem avem industrie si producem si acum , zic eu destul de mult , sa nu uitam ca sunt o gramada de hale industriale functionabile in si pe langa Baia Mare (intradevar majoritatea straine) , deci cei care zic ca Baia Mare e un oras mort din punct de vedere industrial inseamna ca nu e familiarizat cu subiectu , bine mai avem mult pana departe , dar totusi sa nu facem din tantar armasar .

  2. Ma bucur ca ai intrat pe blog..Uite sunt constient ca mai avem industrie, dar industrie ce nu ne reprezinta ca fost oras industrial..Eu cred ca ar fi loc de mai bine, si e bine ca sunt magazine, dar prea ne bazam noi pe ele ca sa salvam economia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*