Ciupercuțe pentru…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAnul trecut, când s-a început construcția unor ciupercuțe prin oraș toată comunitatea era încântată. Cele mai multe s-au amplasat în imediata apropiere a unor locuri de joacă pentru copii. Toți se gândeau că vor servi unui scop nobil, dar s-au înșelat.

Încă, din momentul amplasării lor, au fost luate cu asalt de boschetarii, care împânzesc orașul Baia Mare. Oamenii fără adăpost ocupă ciupercuțele respective, făcându-și de cap acolo. Fumatul, înjuratul și băutul în exces este o problemă extrem de gravă atunci când, în preajma ta, se joacă niște copilași. Nu de puține ori, oamenii străzii au alungat copiii din ciupercuțe, pentru a-și putea satisface poftele bahice.

Dacă nu sunt boschetarii, apar imediat tinerii, care încep să distrugă. Mă gândesc că așa fac și acasă, stau cu fundul pe masă, aruncă țigările pe jos (deși fiecare ciupercuță e dotată cu coș de gunoi) etc. Deja a devenit o imagine comună lipsa anumitor componente din ciupercuțe, iar cei cărora le-au fost destinate preferă să le evite.

Nu sunt absurd, știu că nu se poate amplasa un strejar lângă fiecare ciupercuță, însă ar trebui mai atent supervizate. Cetățenii orașului au salutat intenția, dar nu le pot folosi. Mă așteptam ca deodată cu înființarea Poliție Locale, anumite specimene să fie mai puțin vizibile.

S-au construit, s-au dat în uz, dar din păcate cei care s-ar bucura de ele sunt opriți de astfel de specimene. Din păcate, situația nu devine mai roză pe zi ce trece, însă numărul celor care ocupă abuziv un spațiu public e din ce în ce mai mare. Intervenția poliției este imperativă, fie cea locală sau națională.

19 comentarii

  1. Bine ma boschetarii pot sa stea sa consume spirt sanitar acolo ca nu le face nimic Militia da daca eu imi iau o bere la bloc vine si imi da amenda asta-i tara in care traim nu avem ce face, adica avem ce face da suntem lasi si ne complacem in situatia in care suntem, militia nu isi face datoria ba mai mult fac exces de zel iar tinerii nu mai primesc educatia corespunzatoare , ca pe la licee se practica favoritisme inca de cand eram eu la liceu daca tactu ii patron prin oras tu esti patron in clasa din liceu si asa mai departe !

  2. Este adevarat acest lucru, unde se amplaseaza ciupercutele se aduna tot felu de specimene. Oare de ce nu ii baga la zdub pe astia, oricum, in puscarie au mai bune conditii.

  3. Cand deja se pun boschetarii e clar. Microbi, mizerie, putoare. Nu mai poti sta pana cineva nu face curat acolo.

  4. Urata situatie… bine ca la noi e orasul mic si politia locala reuseste sa-i tina in frau pe boschetari…

  5. In Ploiesti au fost construite niste foisoare frumoase si spatioase, in care se adunau seara elevi de liceu. Se antrenau pentru concursurile de breakdance. Dupa mai putin de doua luni, nu mai vedeai picior de liceean pe acolo, din cauza tiganilor care luasera cu asalt foisoarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*