Parcul Mara

parculmara2Unul dintre parcurile emblematice ale orașului de pe Săsar, este parcul Mara. Situat în centrul orașului, într-o zonă gri, unde se înalță doar blocuri, acest parc e o oază de aer curat.

Parcul a fost plăcut de oameni încă de la început, însă în ultimii ani acest loc s- aflat într-o continuă degradare. Deși administrația precedentă a încercat să îi ofere un alt look, lucrările de proastă calitate și-au spus cuvântul într-un final.

Autoritățile locale băimărene au început, de anul trecut, să îi ofere o altă înfățișare parcului. În primul rând, au rezolvat problema spațiului de joacă pentru copii, pe care l-au mărit și dotat conform standardelor europene. Astfel,copiii și părinții deopotrivă, se pot bucura de condiții decente.

La ora actuală se lucrează intens la fântâna arteziană din imediata apropiere a parcului. Dacă, până acum câțiva ani era folosit drept piscină de către ”puradei”, anul trecut a fost scos din uz cu totul. Starea jalnică în care s-a prezentat respectivă fântână, a pus pe jar autoritățile, astfel, începând cu acest an, ne vom bucura de o nouă viziune.

Totul decurge conform planului până acum, am înțeles că se va interveni și pe aleile din parc, care la ora actuală, arată destul de rău. Probabil se va interveni și pe zona verde, încât tot proiectul să fie unul de succes. De acum încolo, ne vom putea mândri cu parcul Mara. Orașul va avea acces la o doză de oxigen.

Sursa foto.

16 comentarii

  1. Dacă locuitorii acestui oraș continuă să se comporte ca-n junglă, nu știu cât timp ne vom putea bucura de parcurile reamenajate. Ieri, după grădi, am fost cu pitica în părculețul de vis-a-vis de Muzeul Satului și la un moment dat și-a făcut apariția o gașcă de puștani de 14- 18 ani, care au început să se dea în carusel și pe tobogane. Nici nu mă mai mir că toate-s rupte. Plus că tuburile de la tobogane sunt mâzgâlite cu tot felul de mesaje obscene și înjurături. Noroc că ăștia micii, cărora le sunt destinate, nu știu încă să citească. E chiar trist că trăim printre astfel de oameni.

  2. În Baia Mare lucrurile se mișcă în direcția bună și asta nu poate decît să ne bucure. Renovarea fîntînii arteziene e un lucru care trebuia făcut demult și mă bucur că autoritățile s-au decis în sfîrșit să o facă 🙂

  3. Acesta este parcul de prin zona Romtelecom? Nu prea cunosc asa bine zona. OFF: imi plac foarte mult orasele din Maramures, cate or fi ele, sunt amplasate in natura, chiar daca nu vedem noi acest lucru… de sus se vede foarte frumos ansamblul si bine inteles mult verde.

  4. Parcurile din Ploiesti sunt bine ingrijite si in general pline de verdeata. Pacat ca multi parinti nu reusesc sa isi educe odraslele. :((

  5. Dacă se mişcă lucrurile, e bine. Eu am fost o singură dată în BM, mi-a plăcut centrul, sper să ajung din nou anul ăsta. Aşa că, până atunci să terminaţi şi parcul ăla! :)))

1 trackback / pingback

  1. Parcul Mara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*