Protest moroșan

protestmoiseiMoroșenii sunt oameni, după care, nu este indicat să arunci cu bolovan. Acest lucru a fost demonstrat și luni, când mai mulți  pui de moroșeni au blocat un drum național. Băieți sătui până peste cap de incompetența autorităților, și-au scos oile la plimbare pe șosea.

Oamenii de prin Moisei, au ca și principală îndeletnicire creșterea animalelor, în mod special fiind vorba de oi. Pentru a-și putea asigura un venit,oamenii au nevoie de pășuni unde să se hrănească ovinele. Din păcate, pentru cetățenii de rând autoritățile locale nu pot găsi o soluție viabilă.

Deși există loc de păscut, autoritățile locale de acolo, au găsit de cuviință dăruirea acelui petic de pământ unor oameni, care nici măcar nu au oi. Probabil, banii altora au fost mult mai importanți decât ajutorul de care au avut nevoie afaceriștii locali. De data aceasta, ciobanii s-au săturat și au decis să acționeze.

Luni, oamenii au ieșit cu aproximativ 1000 de oi la un protest inedit pentru zona noastră. Cea mai circulată arteră din zona nord-estică a județului, a fost blocată timp de câteva ore bune. Într-un final, oamenii și animalele s-au retras de pe șosea, dar problema lor a rămas nerezolvată.

Aștept cu nerăbdare momentul în care ciobanii de acolo o să pornească la drum cu mii de oi spre municipiul Baia Mare. Poate, atunci când se vor vedea puși în fața faptelor, se vor gândi și la oameni, nu doar la afacerile lor.

Sursa foto.

6 comentarii

  1. Le-au scos la pascut asfaltul? :))
    Acum vor avea autoritatile pe cine sa dea vina pentru starea proasta a soselelor. :))

  2. Faină inițiativă, păcat că un astfel de protest nu va rezolva nimic. Cred că un protest cu furca în mână pe holurile primăriei era mult mai eficient.

  3. Se pot face zeci de proteste, nimic nu va face autoritatile sa actioneze in favoarea oamnilorcdaca nu au si ei ceva de castigat….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*