Containere de haine răvășite de țig…

Vroiam să zic rromi, dar mă tem că nu i-ar recunoaște lumea după această denumire unsă cu fainoșag. Săptămâna trecută, mi-a atras atenția o poză de pe peretele de Fb al unui prieten. Prima dată ai impresia că explorează ceva tomberoane, însă nu e așa.

Acei puradei, am înțeles că așa și-ar alinta țiga..rromii progeniturile, fură din containerele pentru colectarea hainelor folosite. Da, orașul nostru se mândrește cu astfel de containere. Chiar și eu le-am folosit, crezând în naivitatea mea că voi ajuta pe cineva.

La început nu am vrut să cred, însă în această mini-vacanță m-am plimbat destul prin oraș. Am avut ocazia să surprind găști de puradei, care vandalizau aceste containere. Unele au fost pur și simplu sparte, pentru ca ei să ajungă mai ușor la hainele din interior.

După ce le golesc de haine, aceștia se duc la piața de vechituri pentru a le valorifica. Sunt convins că autoritățile locale știu despre aceste cazuri, însă deocamdată nu au făcut ceva pentru a le stopa. Până la intervenția autorităților noi nu putem decât să privim neputincioși.

containereravasite

14 comentarii

 1. Și eu am văzut la RFN o țigancă pe jumătate băgată în container, pe care grijuliul de bărbatu-su o ținea de craci, ca nu cumva să i se scurgă piranda cu totul înăuntru. Priveliștea cu cracii acesteia și cu se mai era la vedere m-a îngrețoșat de-a dreptul.
  Eu am o problemă cu țiganii care-și fac veacul pe lângă containerele de lângă blocul meu, fiindcă nu pot arunca gunoiul fără să se repezească la mine, pentru a-mi lua prețiosul sac de gunoi din mână. Evident că nu uită să-mi ceară și vreun leu, doi.

 2. astea’s cred ca alea din spate de la mara.. in fine. puradeilor ar trebui sa li se faca ce ar trebui sa li se faca maidanezilor.

 3. Da, unii propuneau ca ţiganii să fie eutanasiaţi,
  iar alţii îl căinau pe mareşalul Antonescu fiindcă
  n-a apucat să-şi ducă planul legat de ţigani la îndeplinire.
  Nu ştiu care e soluţia, dar ăştia se înmulţesc fără grijă
  şi noi, ceilalţi, vom deveni minoritari.

 4. Sincer, nici autorităţile nu prea au ce face (evident, mă refer la soluţii acceptate de societatea modernă), este ceva nativ pentru „țiga..rromi”.

 5. M-ar fi mirat, sincer, daca romii n-ar fi incercat o afacere pe seama acelor containere. Cam din astfel de activitati traiesc ei.
  Oricum, frumoasa initiativa, nu am mai vazut pe nicaieri containere de colectat haine. Cel putin nu sunt si in orasul meu.

 6. Dar oare de cate ori sunam la 112, cand vedem asemenea fapte ? 50 de telefoane intr-o zi si sunt sigur ca ar aparea patrule post fix, in raza acestor containere.
  Dar … comoditatea ii mare, dureaza pana suni, sa-ti spui datele, sa astepti transferul la politie, …

 7. Containere de genul mai sunt si in Satu Mare. Cred ca tre sa ai Mare in nume ca sa poti avea asemenea minunatii.

1 trackback / pingback

 1. Containere de haine ravasite de tig…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*