Dărâmăm zidul țiganilor?!?!?

Luni, ÎCCJ (Înalta Curte de Casație și Justiție) a decis că zidul construit acum 2 ani, pe lângă niște blocuri, e un act discriminator și trebuie luate măsuri pentru a începe dărâmarea lui.

1. În acele blocuri sociale locuiesc țigani, români și maghiari. Asta ca să spulber orice dubiu în legătură cu ”nazismul” înfloritor din Baia Mare.

2. Oamenii din acele clădiri au o viață extrem de dificilă, mulți nu își permit să locuiască acolo, însă autoritățile i-au păsuit la nesfârșit. Acum să fim sinceri, pe noi, plătitorii de taxe, cine ne-ar păsui?

3. Zidul a fost investigat, mirosit, pipăit și verificat de mai multe organizații și instituții de presă, naționale și internaționale. Niciuna dintre acestea nu a găsit ceva în neregulă.

Băimărenii, cei care trăiesc aici, cunosc foarte bine situația acestei zone. Niciunul nu s-a simțit ofensat sau hărțuit de prezența acestui zid. Nu înțeleg de ce ar fi locatarii altor orașe.

Repet, în acele blocuri locuiesc diferite etnii, care au o viață extrem de grea. Și ca să fie clar pentru toată lumea, acela nu e un zid, e un gard. Nu mă credeți? Vă aștept în Baia Mare, ca să vă prezint situația. Să vedeți cât de ”naziști” suntem.

Foto

14 comentarii

 1. Daca exista discriminare in tara asta atunci este facuta de catre autoritati impotriva romanilor, nicidecum impotriva minoritatilor. Fiind vorba de tigani in cazul asta, ma consider discriminat ca ei au primit locuinta fara sa cotizeze la statul roman cu nimic, iar un roman care plateste taxe si impozite dupa un loc de munca, rar cand primeste asa ceva.
  Pai daca traim intr-o tara democratica, atunci de ce nu suntem egali in drepturi ?
  Iar daca este sa fac o diferenta intre tigani si romani, in ceea ce privesc infractiunile, romanii ii depasesc cu mult pe tigani. Cei mai multi romani cerecetati, sunt cei care conduc acesta tara si institutiile publice http://www.mieresabadus.ro/abuzurile-facute-de-fostul-viceprimar-kereskenyi-si-sefii-din-jandarmerie-ies-la-suprafata/

 2. Ce tămbălau a mai iscat ziudul ups gardul ăla pe la televizor acum ceva timp. E clar că primarul s-a insirat de undeva 😀

 3. Alin Preda de la Maramures tv,a fost ieri la zidul ala.Toti bronzatii pe care i-a intervievat, au spus ca zidul e excellent deoarece bronzati mici alergau in strada.
  Nu e nicio discriminare, ci doar niste jocuri politice.Nu toti il au la suflet pe chereches.

  M-am saturat de jocuri politice.Primarul sa isi faca treaba, restu is ciondaneli de mitici cu statul de parlamentar.

 4. Sigur că s-a inspirat de undeva…din ghetourile pe care nemții (iar în Transilvania de Nord, cu concursul Ungariei) le-au înființat pentru evrei. Drumul iadului e pavat cu bune intenții, iar ghettourile sunt împrejmuite cu garduri, nu cu ziduri (cele din urmă fiind costisitoare). După părerea mea, delimitarea fizică a unei comunități -rasiale, etnice, sociale- reprezintă discriminare.

 5. Prietene, ma bucur ca ai revenit. Sa stii ca nu a delimitat pe nimeni. Acolo traiesc romani, maghiari si tigani, fara nici o problema :).

 6. Bine te-am regăsit…ceea ce nu înseamnă că nu te-am citit 😉 Titlul tău mi se pare mai mult decât sugestiv, hai să n-o dăm după piersic…

 7. Vad ca e un gard multifunctional: e si de protectie impotriva accidentelor rutiere, e si sarma pentru uscat rufele.Dar pe locatari nu-i obliga nimeni sa igienizeze zona? ca doar ei au facut mizeria…

 8. Eu zic ca trebuia sa-l faca putin mai inalt, poate doua ori mai inalt …nu sa-l darame 😀 . Nu vreau sa intru in amanunte.

1 trackback / pingback

 1. Zidul de la Baia MareMediascop | Mediascop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*