Schengen, nu !

Politicienii din țară noastră ne tot umplu capul cu integrarea în Schengen. Uneori, am impresia că suntem la final de liceu, mai ales când auzi încontinuu despre BAC. Deși ai noștri fac orice ca să intrăm în Schengen, nu prea le iese.

Francezii, olandezii, britanicii vor cu dinadins să ne țină în afara zonei. Le e teamă că le vom lua locurile de muncă, casele și femeile. De parcă am fi vreo hoardă de năvălitori.

Cu toții au uitat că românașii sunt deja de-ai locului prin multe părți. În Italia și Spania ne putem considera cu ușurință o minoritate. Totuși, prevăd că în unele zone vom trece la revendicări autonomiste.

Acum, dacă vedem că majoritatea nu ne vrea, de ce dracu ne mai obosim să cheltuim bani pentru securizarea frontierelor de est? Țară francofonă care este, România se simte trădată tocmai de mâncătorii de melci. Un șoc uriaș pentru acest popor, care doarme cu poeziile lui Voltaire sub pernă.

Așteptăm reacția poporului și conducătorilor. Proteste, mici și dansul pinguinilor pentru aderarea în spațiul Schengen!

11 comentarii

  1. Poporul nu are ce face… conducatorii.. ei ne-au adus in mare parte in situatia asta, asa ca ei sa rezolve problema…

  2. Nu zici rău, dar exagerezi. De aia se trezește rumânu mahmur dimineața, de la cartea cu poezii de sub pernă? Io credeam că de la excesul de horincă.

  3. Străinii despre care vorbeşti n-ar avea nimic cu românii get-beget, ci cu ţiganii care le trec graniţele şi fură, tâlhăresc, cerşesc, şantajează, violează şi ucid, pe care când îi întreabă cineva ce sunt, ei răspund: români. N-ar spune în ruptul capului romi sau ţigani din România. Ei şi-au integrat ţiganii. Noi, nu. Şi nici ei nu vor să se integreze.

  4. Nu stiu daca si-au integrat tiganii. Au probleme si britanicii si francezii cu tiganii alor autohtoni, fara sa ii mai socotim si pe ai nostri.

  5. Din păcate, aici este un cerc vicios. Cum bine spuneai, poporul îşi alege conducătorii, numai că se pare că n-are de unde… De fiecare dată s-a votat „negativ”, să scăpăm de dracu’, rezultatul, am dat de tac’su, din lac în puţ…

  6. si eu totusi, stau si visez cum era romania fara tigani. poate nu mai evoluata, dar cu siguranta mai schimbata.

  7. Daca mergi in parlament sa intrebi vreo 10-12 infractori care se ascund acolo, ce avantaje avem daca intram in Schengen, nu cred ca sunt vreo 2 care sa raspunda corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*