Sănătatea ne vrea morți

Restricții, medici nepregătiți, spitale sub orice critică, salarii mizere, toate astea sunt extrem de sinistre. La câte a pătimit sistemul nostru sanitar în ultimii ani, se pare că ne vrea morți.

Mai țineți minte când tot ”boborul” a ieșit în sprijinul secretarului de stat din sănătate? Cel considerat salvatorul națiunii de regimul actual, e cu mâinile legate. Stă și se uită neputincios cum Ministerul Sănătății încercă să curețe țara de oameni.

Se pare că acest lucru nu e important pentru nimeni. Spitalele, oamenii, medicii, bolnavii, toate acestea nu merită atenția nimănui. Nici măcar a celebrilor ”dansatori pinguini”.

Puteți să fiți plătitori de CAS, într-un spital chiar nu mai contează așa ceva. Dacă nu dai banul în plic, te poți aștepta doar la un singur deznodământ. Macabru, dar acesta e adevărul.

20 de comentarii

 1. Atunci avem cele doua variante:
  *rasturnam tot sistemul (nu stiu daca suntem pregatiti cu totii)
  *sau avem grija de sanatatea noastra sa nu ajungem pe mana doctorilor.

 2. Eu plătesc CASS-ul de două ori: pe cartea de muncă și pe PFA. Dar dacă mă duc la spital cu o problemă, oricum tre să scot banul din buzunar. Altfel nu prea te bagă nimeni în seamă. Se pare că mita la medic e cea ma detestată șpagă la români 🙁

 3. Da, nu avem spitale și medici, dar construim catedrale. Acolo ajung contribuțiile noastre.

 4. Ministerul Sănătăţii are putinţa de a ne ucide pe toţi. Misiune îndeplinită.

 5. În ziua de azi nici nu ştii ce e mai rău: să mori din prostia medicilor sau din cauza legilor pentru bolnavi?

 6. Sa mori din prostia noastra, a tuturor care nu avem timp sa ne cerem drepturile.
  Cum sa mearga tara asta bine daca cei mai multi dintre ei au dosare pe rol ?

 7. De la 1 ianuarie vei plati si pe chiriile incasate (daca ai). Mi se pare absurd daca platesti o data CASS pentru o sursa de venit sa mai platesti si pe altele. Esti doar o persoana. Ok, sa te oblige sa platesti pe cea mai mare dintre ele, dar de ce sa platim de N ori?

 8. Pana acum am avut noroc si nu a fost nevoie de internare.. numai o operatie de apendicita si cezariana :))

 9. Sanatatea se vede la fel de urat si din interiorul sistemului.Noi suferim de doua ori: odata cand ajungem pacienti fiindca tot asa ni se trantesc usile in nas si ne platim totul din buzunar si a doua oara cand vrem sa facem ceva pentru bolnavi si nu avem cu ce. Da, se plimba plicurile cu bani, nu neg realitatea asta, dar sunt si oameni cu suflet si bune intentii. Numai ca doar bunavointa nu rezolva treburile…Iar sistemul sanitar de stat va fi falimentat in continuare in beneficiul celui privat care nu-i nici pe departe asa minunat cum pare. E strigator la cer sa nasti intr-o maternitate privata platind o caruta de bani si sa pleci cu copilul nevaccinat fiindca privatul nu s-a singhisit sa cheltuie cativa banuti si sa-si achizitioneze vaccin! Si apelezi apoi la bunavointa celor de la stat ca sa-ti vaccinezi copilul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*