De ce aș rămâne sau aș pleca….

…din Baia Mare. O idee genială, care ar fi meritat probabil puțin mai multă mediatizare. Din fire curios, aș fi vrut să văd reacția unora la o astfel de întrebare.

12 august e Ziua Internațională a Tineretului, iar cei de la T4UTH au copt una dintre cele mai mișto idei pe care le-am văzut prin Baia Mare. S-au dus cu o tablă într-un loc destul de circulat al orașului și au întrebat trecătorii de ce ar pleca sau de ce ar rămâne în Baia Mare.

Au răspuns peste 110 persoane, majoritatea tineri și peste 80% dintre ei pregătiți la orice oră să lase în spate orașul acesta. Cei mai mulți se plâng de lipsa locurilor de muncă și de un viitor nesigur. Aceste lucruri ar trebui să dea de gândit…

Astfel de inițiative sunt binevenite și de aceea trebuie încurajată lumea să participe. O comunitate cât mai activă nu poate să aducă decât beneficii pe viitor. Dacă autoritățile desconsideră spiritul civic, avem nevoie de ONG-uri ca să ducă la bun sfârșit astfel de inițiative.

15 comentarii

 1. Tu ce ai răspunde?
  Eu aș pleca pentru o perioadă, atâta cât să putem termina ceea ce am început, după care m-aș întoarce, pentru că Baia Mare este orașul unde vreau să trăiesc.

 2. Eu nu as pleca. Am plecat, de doua ori chiar. De fiecare data am zis ca gata, acolo voi ramane. Dar mereu m-am intors.

 3. Chiar de dorul greu m-apasă,
  Zău că mi-aş părăsi ţara.
  Deci, acuma ies din casă
  Şi mă mut … în Timişoara!

  😀

 4. N-am pe nimeni în Baia Mare, iar să rămân acolo unde n-am nicio perspectivă e prostesc. De ce, din patriotism local?
  Prost este că în toată România e aşa şi singura idee cât de cât fezabilă e să pleci afară nu din oraş, ci din ţară.

 5. Bun, pe tablă scrie motivul pentru a pleca (departe), dar unde-i cealaltă tăbliţă având înscris contraargumentul… ori pe ăsta nu l-a găsit nimeni? 😉

 6. Pai conditiile astea, lipsa locurilor de munca si un viitor nesigur sunt caracteristice pentru aproape toate orasele noastre. Tinerii de pretutindeni vor sa plece, spera la o viata mai buna.

 7. Eu chiar am ocazia să las orașul, dar nu îl las, rămân aici, să promovez orașul natal, nu alte orașe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*