Românași urâtori de bozgori…

…sau viceversa. Categorii care nu vor să dispară, prinse în trecut, datorită sentimentului de ură și a prostiei.

După un nou val de declarații războinice, presa are subiect, toarnă gaz pe foc. Deja, la orizont se vede război, sânge, victime. Exact ceea ce îi place românului, știrile de la ora 17.

Într-o Europă unită, în mare parte împăcată cu trecutul, unii încă visează la unificare, iar alții la răzbunare. Ce vină am eu sau nevasta (româncă get-beget), pentru faptele înaintașilor noștri? Am ținut noi coasa sau arma în mână? Dacă am asculta prostiile debitate de combatanți, ar trebui să ne scoatem ochii.

Eu m-am plictisit de porcăriile astea extremiste, de ambele părți. Pot doar să mă bucur, atunci când văd că tot mai mulți oameni deschid ochii. Poți fi patriot și fără să fii retard, chiar e recomandat să fii un patriot cu minte.

Am o familie mixtă, am prieteni, indiferent de etnie, religie, rasă etc. Așa am fost învățat, să primeze omenia înainte de toate. Dacă germanii și francezii au putut, pe noi ce ne mai ține departe de la reconciliere?

P.S. Da, sunt agent SRI sau agent maghiar !? Ba nu, sunt un ungur împăciuitor, care și-a luat nevastă româncă ca să vă fure Ardealul…ori poate că nu îl interesează toate c^c^t^rile astea.

Foto

15 comentarii

 1. Daca ar fi sa luam atitudine, sa uram pe cineva, ar trebui sa incepem cu cei mincinosi, hoti, … indiferent de etnie.
  Scandalurile sunt facute de catre cei care ne conduc pt interesele lor, nici intr-un caz nu ma ajuta cu nimic cearta sau bataia cu un ungur sau un tigan. In schimb o sa ma ajute foarte mult daca stiu sa fac selectie, indiferent de culoare.

 2. Nimeni nu uraste unguru pt simplu fapt ca ii ungur. Ii uram pe aia care de ziua Romaniei au venit cu doliu in parlamentul Romaniei, ii uram pe aia care au facut o sceneta in care ne-au spanzurat un erou national, sau pe cei care au exmatriculat fetita din clasa a 8-a pt ca purta tricolorul la scoala, si toate astea in in Romania, ii uram pentru fac declaratii din ce in ce mai acide si mai fara bun simt la adresa tarisoarei asteia. Nimeni nu va uraste pe voi, cei care sunteti oameni, si va purtati ca atare. Si titlul articolului e un pic asa acid fata de ‘romanasi’, pentru ca cele mai multe si mai mediatizate acte de aversiune au fost din partea conationalilor tai.

 3. În parte, sunt de acord cu cele scrise de tine, dar titlul e uşor peiorativ şi faţă de unii, şi faţă de ceilalţi. Care ungur s-ar numi bozgor?

 4. Ura si instigarea vin de la clasa politica, ei au interes sa dezbine si sa conduca. Eu n-am vazut ostilitate in Ardeal, din nici o parte. Si daca am cerut o paine in romaneste am fost servita cu amabilitate. Sau am intalnit eu numai ungurii de treaba? Ca nu umblu pe la manifestatii sau tabere extremiste…
  Si o curiozitate: tu in ce limba vorbesti acasa cu sotia?Si copilul tau in ce limba va vorbi mai intai(ca ar fi pacat sa nu le vorbeasca pe amandoua)?

 5. Si cind te gindesti ca cei ce urla mai tare nici nu au trait asa zisele opresiuni( din ambele parti). Din pacate inca mai au adepti si vor avea mereu totul este sa-i ignoram.

 6. Sa o luam cu inceputul.

  In primul rand NU EXISTA Europa unita … si nici nu va exista veac. In sprijinul afirmatiilor mele sta in primul rand faptul ca in maxim 5 ani vor exista cel putin 5 state noi pe harta Europei, care deja si’au anuntat intentiile si au inceput demersurile in acest sens. In al doilea rand … cine a mers pe dincolo nu i’a fost greu sa observe ca „ce exista” intre noi si bozgori, exista si in Belgia intre flamanzi si francezi … ca exemplu … daca tot vorbeam de o Europa Unita. In al treilea rand … peste toti sunt pierzatori de timp, taie frunza la caini si oameni plictisiti care in loc sa puna dracului mana pe munca si sa isi vada de oala lor … li’se pare ca a vecinului e mai plina si de ce sa nu ia si ei din ea?! Am zis si o sa sustin mereu ca „oameni cand se plictisesc devin periculosi” … eu cunosc destui bozgori de care fac misto si la randul lor fac misto … palinca ii la fel de buna si zisa in romana si zisa in maghiara … la fel si gulasu … no … la unde’i baiu? 😀

 7. Pe hartie exista o Europa Unita, iar miscari geopolitice vor mai avea loc cat de repede. Catalonia va fi prima dintre tarile pe care le vom saluta in curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*