E jale mare în zona Cuprom

tiganii din zona cuprom

În ultima săptămână, am avut șansa să trec de mai multe ori prin zona Cuprom din Baia Mare. Pentru cei care încă nu au auzit despre asta, am mai vorbit AICI și AICI. Veșnica problemă a pungilor de sărăcie.

Dacă la început m-am bucurat că rromii au fost mutați de pe Craica, după ce am văzut în ultimele zile tind să mă răzgândesc. Nu înțeleg cum poate cineva trăi în asemenea condiții. Chiar și șobolanii au fugit de pe acolo. Este o mizerie de nedescris, aurolaci oriunde îți întorci privirea.

Ar trebui regândită această soluție. Deocamdată, problema rromilor nu s-a rezolvat, doar s-a mutat și din câte se pare s-a agravat. Îmi pare sincer rău de cei care trăiesc în imediata apropiere a acestui focar de infecție și infracționalitate. Acolo este un ghetou. Fără doar și poate.

Foto

2 comentarii

  1. Îmi pare rău, va trebui să te dezamăgesc încă odata, vis-a-vis de „rromii au fost mutați de pe Craica” , poate câteva familii, dar te asigur ca sunt încă acolo. Am mai auzit discuții de genul „că au fost mutați”, dar observ că nimeni nu știe (înafară de cei ce locuiesc în zonă) că da, ei înca locuesc bine merci pe malul văii. Ba, mai rău, am observat în ultimul an ca s-au înmulțit și mai cu spor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*