Noi, tot gropi

drummaramuresMaramureș. Atunci când aude lumea de această zonă instant se gândește la tradiții, locuri extrem de frumoase și liniștite, păduri etc. De obicei, cauți informații despre pensiuni, locuri de cazare, obiective turistice și obiceiuri. Din poze totul pare în regulă, însă, atunci când ajungi aici, vei rămâne profund dezamăgit.

De data asta, o să vă spun de ce gropile fac parte din viața noastră cotidiană. Din câteva sute de kilometri de drumuri județene,  nici unul nu este reabilitat. Ba mai mult, fiecare porțiune și-a depășit termenul de funcționare…cu 20 de ani. Prin urmare, de 20 de ani, noi  ne punem zi de zi viața în pericol atunci când călătorim pe drumurile noastre.

Nu vă recomand să veniți la noi cu mașina proprie. O să va pară extrem de rea alegerea făcută, indiferent de frumusețile care ar putea să vă aline paguba. Nu vreau să supăr pe nimeni, însă, nu ne merităm turiștii. De altfel, investiții în pensiuni și locuri de cazare se fac cu nemiluita, dar, din păcate, turiștii sunt din ce în ce mai puțini.

Indiferent ce președinte am avut la CJM ( Consiliul Județean Maramureș), niciodată nu s-a găsit resursă financiară pentru acest județ. Oamenii mereu au votat cu speranța la mai bine, însă, au rămas de fiecare dată cu un gust amar. Politicul din trecut, chiar și acesta din prezent, nu ne ajută deloc.

Anul acesta bugetul țării nu prevede bani și pentru locul unde se agață harta în cui. Deși, la orice dineu din străinătate, nu există om care să nu fi auzit de Maramureș. Toți politicienii se laudă cu împrejurimile, dar nici unul nu a făcut vreodată ceva în privința îmbunătățirii infrastructurii.

Nu cred că am cerut chiar așa de mult. Nu le-a zis nimeni să contruiască hotele sau aqua park-uri. Minimul de civilizație îl cerem și noi, la fel ca în Gorj sau Constanța. Maramureșul încă atrage lumea, dar din ce în ce mai des se vorbește de starea deplorabilă a drumurilor. Minerit nu, industrie nu, acum ne lăsați și fără turism? Cu ce v-am greșit domnilor parlamentari?

Sursa foto.

20 de comentarii

 1. Nici nu-mi vine să cred cât de mult și cât de repede se degradează drumurile din oraș. Eu când o duceam pe fiică-mea la grădi, preferam să merg pe Victoriei. Ei bine, 2 săpt cât am stat la Petroșani, în vacanța de Crăciun, și-au făcut apariția 2 cratere imense. Acum mi-am schimbat traseul pe Babeș, că scap de aglomerație, dar e tot ciuruit ca după bombardamente. Ce să mai vorbesc de străduțele dintre blocuri. Efectiv e o mare bătaie de joc. Plătim atâtea taxe pentru drumuri și nu primim nimic în schimb. Și dacă, printr-o minune, mai asfaltează primăria vreo străduță, vin ăia de la gaz sau de la apă și o umplu de șanțuri, așa cum s-a întâmplat în zona unde stau.
  Singurul drum cât de cât ok e cel către Dej, dar sunt curioasă în cât timp își vor face apariția și acolo gropile și craterele.

 2. In oras, se zice ca asteptau domnii vremea bunca sa asfalteze. Sa vedem dupa ce va fi. Cat despre acest judet, drumurile sunt patetice.

 3. Să știi că într-adevăr sunt printre cele mai rele. La cât am umblat prin țara asta, doar de la Reșița la Oravița, unde stau bunicii mei, mi-a fost dat să văd un drum mai rău.

 4. În Baia Mare drumurile se repară întruna de cîțiva ani. Poate dacă constructorii le-ar face calumea, Baia Mare nu ar mai fi un șantier mereu în lucru.

  E posibil însă ca situația să fie convenabilă pentru anumite firme. Vorba ceea: dacă faci un lucru bine din prima, cum mai încasezi bani din reparații?

 5. Degeaba au o groza de bani pusi la dispozitie daca fac lucrarile de mantuiala…
  Cred ca problema asta o are toata tara…

 6. Cred că acum trei ani am mers din Bucovina în Maramureş, prin pasul Prislop. Zonă superbă, drumuri groaznice. Să înţeleg că şi acum sunt la fel? 🙁 Ar fi mare păcat, exact cum spui ne lăudăm cu Maramureşul, şi nu numai, dar nu ştim să fim gospodari.

 7. Oh stai. Prin alte parti e si mai rau, asta e mizilic.
  Trebuie sa avem si astfel de drumuri ca altfel nu suntem sanatosi.

 8. Ca se strica, nu ar fi o problema, partea proasta e ca nu se repara. Am vazut petice si in alte tari din Europa. Diferenta dintre ale noastre si ale lor e ca ale lor sunt „peticite” la acelasi nivel si rezista.

 9. Gresit, anul trecut a fost terminat DN1C Baia mare, Somcuta, mesteacan pana la cluj e superb.

 10. Ma copii, sa nu credeti ca avem gropi ca alea din poza, ALEA SUNT GROPI MICI pe langa cum sunt de fapt !!! De exemplu, in Suciu de Sus, de unde-s eu. Deh, asa e daca avem „consilieri” „buni” !

  Alea din poza sunt minuscule !!! Aici la mine, dar si peste tot, SUNT DE VREO 5 ORI MAI MARE, CAT INCAPE TOATA ROATA PANA SUS IN ELE !!!

 11. Ai vazut stirea de pe emm ? Din vreo 130 milioane lei noi, vreo 70 i-au pus pentru salarii, restul nu-stiu-ce….si cica NU SUNT BANI IN BUGET ANUL ASTA PENTRU DRUMURI JUDETENE ! Na

1 trackback / pingback

 1. Noi, Tot Gropi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*