Natura ne arată că se poate

râul săsar

De vreo 4-5 ani de zile, în orașul nostru, se întâmplă o minune. Ca orice oraș din lumea aceasta și al nostru s-a dezvoltat în jurul unui râu. Însă, faptul că am fost o zonă minieră nu a fost tocmai cea mai fericită situație. Poluarea râului Săsar a fost și este una dintre cele mai mari probleme ale orașului.

Dacă nu ați fost la noi în oraș, imaginați-vă un fir de apă galbenă, ba nu, maro, plină de peturi și alte mizerii. Maluri care arată în ultimul hal, care colcăie de șobolani și alte vietăți ce se înfruptă din mizeria provocată de unii concetățeni.

Și acum să vă spun de minune, pentru că fără doar și poate asta este. Știm cu toții că păsările migrează. Ne-am aștepta să ne salte de pe lista lor de odihnă. Dar nu o fac. În fiecare an la noi în oraș și pe acest râu aterizează un stol de rațe sălbatice.

Cumva, natura ne atrage atenția că s-ar putea face ceva. Acum rămâne la latitudinea noastră dacă ne dorim să conștientizăm importanța unui râu curat. Sau mai degrabă preferăm mizeria, gunoiul și mirosul insuportabil de deșeuri?

Foto

10 comentarii

  1. ar trebui sa luati atitudine si sa faceti ceva cu raul, nu doar pentru pasari si rate salbatice ci pentru voi ca tot mirosul il inhalati si va puteti imbolnavi. daca se va continua in felul acesta poate aveti norocul celor de la Glina care abia mai pot respira din cauza gunoiului..

  2. Noi, cetatenii ne-am dori, insa autoritatea nationala nu e interesata de Baia Mare. Au ei bani de luat din fonduri europene.

  3. Aşa cum primarul găseşte bani pentru alte lucuri, ar putea găsi şi pentru asta. Gradul de civilizaţie e dat de curăţenia făcută şi păstrată. Şi nu doar Săsaruil e în situaţia asta. Toate apele curgătoare, dar şi lacurile sunt în aceeaşi situaţie. Nu că asta ar consola pe cineva. Vreau să subliniez că suntem necivilizaţi.

  4. Trebuie sa luati atitudine si sa fiti fermi…protestati cateva zile si se va rezolva de teama unui scandal mediat!

  5. Nu se va rezolva. Pentru multi de aici e mai important ce se intampla la Rosia Montana. Baia Mare nu ii intereseaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*