Nu înțeleg un lucru

Mai exact de ce folosesc protestatarii bucureșteni pet-uri? Înțeleg motivul protestelor, deși eu unul susțin redeschiderea perimetrelor miniere. Ne vindem țara, ne vindem aurul, ne vindem sufletul.

Acum, nu vreau să par ipocrit, însă noi ne vindem țara, nu de 23 de ani, ci de secole întregi. Indiferent de cotropitori, noi mereu ne-am vândut țara. Turcii au primit copii și aur, rușii teren și aur, habsburgii păduri și aur. Deci aur avem, mai puțin conducători integri.

Acum revin la dilemă. Voi vedeți rostul acestor pet-uri în mâna celor ce își dau viața pentru propășirea neamului românesc? Asta e arma prin care se încearcă înfrângerea maleficilor cotropitori? Zgomotul produs de un pet va speria minerii și pe cei care ne fură aurul?

Nu cred. Acum, de frică, guvernul va da înapoi, însă vă garantez eu că acest proiect va fi demarat. Nu putem să stăm pe o grămadă de aur, argint și alte metale prețioase și să nu le valorificăm.

Cu pet sau fără, pe mine protestele nu m-au impresionat. 50.000 de protestatari nu reprezintă nici măcar 1% din populația țării. Avem o clasă politică fricoasă și lipsită de caracter. Ne-au demonstrat-o mereu, iar poporul mereu îi acordă credit.

Foto

 

11 comentarii

  1. Peturile cu pietricele au fost cele mai ieftine Zdranganele pe care si le-au putut confectiona. Peturile, materiale reciclabile, se leaga si cu ecologia protestatarilor. In alta ordine de idei, desi am raspunsuri pentru intrebarile tale, ma abtin. Deocamdata.

  2. Și eu am fost ieri la protest pentru că, la fel ca alții, m-am săturat să stau și să privesc cum ne este vândută țara. Cum aurul ăla a stat atâta amar de ani îngropat în pământ, mai poate să stea încă niște ani până când statul va găsi resurse să-l exploateze. Poate atunci se vor folosi și tehnologii care nu implică folosirea cianurii. Mie una mi se pare foarte important faptul că românii s-au trezit în sfârșit la viață. Ar fi mult mai multe de spus pe acest subiect, dar nu vreau să intru în polemici cu nimeni.

  3. Am scris într-un material separat părerea mea asupra acestui subiect. Am menţionat că folosirea cianurii va fi urmată de un accident ecologic şi că vom primi directive de la UE să închidem sursa de poluare. Pe mine mă deranjază pregătirea unui jaf de mari proporţii la Roşia Montană, orchestrat de actualii guvernanţi. Contractul semnat trebuie anulat şi apoi făcută o analiză a factorilor care au dus la semnarea unei asemenea aberaţii şi tragerea la răspundere a factorilor responsabili. Dacă partea canadiană are dreptate şi trebuie să primească despăgubiri, să le plătească cei care semnat acel contract şi să fie acuzaţi de subminarea economiei naţionale şi trădare de ţară. Fiindcă despre asta-i vorba acolo.

  4. Ba exact despre asta e vorba! Să plătească cei care au luat șpăgi pentru a aproba un asemenea contract.

  5. Da, capetele seci ale unor băetzaşi din politică şi de pe bloguri ar fi făcut mult mai mult zgomot prin lovirea de asfalt.

  6. Si ce pizda ma-tii ai vrea sa tina in mana? Sabii, topoare? Esti tampit rau…Apropo, vezi poate iti gasesti un job la Rosia Montana. Vinde-ti tara, vinde-ti pu-la.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*