Orasul cu Gradina Zoologica

Suntem printre putinele orase din Romania, unde chiar exista un astfel de amplasament. Atunci cand intri acolo ar trebui sa fii incantat de ceea ce vezi. Copiii sa fie bucurosi sa vada animale, sa invete despre fauna si viata lor.

Poi la noi in oras, exista o mare problema. Gradina Zoologica arata in cel mai dezastruos mod posibil. Animale putine si slabite, fara vlaga. Ingrijitori fara chef de viata. Oameni putini care mai trec pragul a poate celui mai vizitat loc de dinainte de 2000.

Preturile nu sunt exorbitante, bine nici nu ar avea la ce sa fie, dar suferinta animalelor o sesizezi chiar de la intrare. Stau in mizerie, mancare li se da poate o data pe zi. Custile sunt extrem de mici, si sincer uneori am impresia ca nici vizitatorii nu sunt in deplina siguranta.

Copil fiind nu era duminica in care sa nu trec pe acolo. Se statea la coada la bilete mai ceva ca la paine inainte de 89. Iar animale erau din plin, si ingrijirea era ok. Atunci nu stiai tu de standare de viata pentru bietele animale, si ti se parea ca locul in care stau ele e perfect. Socul l-am avut cu totii atunci cand am mai scos capul prin occident si am vazut situatia de acolo. Custi mari, aerisite, poate chiar si un aer conditionat. Mancare din belsug, si animale fericite, acuma cat pot ele sa fie de fericite in captivitate.
In Baia Mare, si locatia pe care se afla Gradina Zoologica, este in chirie. Iar Administratia Locala plateste o suma exorbitant de mare pentru a tine acele animale in mizeria de acolo. S-a promis ca se va muta intr-o alta locatie, dar inca nu s-a gasit nici un spatiu.
Anul trecut s-a incercat inchiderea gradinii si vanzarea animalelor. Nu prea s-au aratat doritori, si din cate se pare aceste biete animale vor muri in conditii jalnice la noi in oras.
Sper sa se gaseasca cat de repede o solutie. Daca nu se muta in alta locatie, atunci e necesar inchiderea locatiei.

P.S.: In cusca lupilor, de ani de zile se afla caini vagabonzi ! 🙁

Sursa foto: baiamarecity.ro & ziarmm.ro

10 comentarii

  1. In Ploiesti, gradina zoologica arata tot mai bine, chiar daca nu mai are la fel de multe animale mari ca altadata. Dar sunt foarte bine ingrijites si au spatiu suficient. Asta imi aminteste de faptul ca anul asta nu am trecut totusi pe acolo. :((

  2. Eu nu am fost la noi in oras de foarta multa vreme. Mai degraba ne urcam in masina si mergem 160 de km la vecinii nostri in Ungaria, unde este o gradina zoologica top 10 in Europa.Chiar merita.

  3. Trist dar este o poveste care se repeta in majoritatea gradinilor zoo de la noi. Nici asta din Bucuresti nu este mult mai breaza. Este greu de spus unde se termina problema lipsei banilor si incepe cea a incompetentei administrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*